Így szólt a Tankcsapda bécsi koncertje

Tankcsapda Bécs
Tankcsapda koncert Bécsben 2017.11.05.
Vágólapra másolva!
Három ország, négy koncert: Svájc, Németország és Ausztria. Bécsben ért véget a Tankcsapda külföldi turnéja, a Chelsea nevű kis klubban minden jegy elkelt. 
Vágólapra másolva!

A Tankcsapda iránt a külföldön élő magyarok is érdeklődnek, Lukácsék pedig már majdnem 30 éve mindig megadják a rajongóknak, amit akarnak: ősszel bejárták a világot, New Yorktól Hamburgon át egészen Londonig rengeteg helyen felléptek. November első néhány napján három országban négy bulit csaptak, az utolsóra, Bécsbe elkísértük őket. A Chelsea nevű kis osztrák klub megtelt magyarokkal. Az összes jegy elkelt,

Lukácsék szinte karnyújtásnyira voltak a közönségtől.

A klubnak igazi romkocsma hangulata van: el is felejtettük, hogy nem otthon vagyunk. Bár a cigifüst és a 4 eurós sör hamar eszünkbe juttatta, hogy a sógoréknál járunk.

2017. november 5. Bécs Forrás: Origo

A Tankcsapda olyan koncertet adott a bécsi magyaroknak, amire egyáltalán nem számítottunk: az Itt vannak a tankok című számot másdiknak, a Mennyország tourist–ot pedig harmadiknak játszották, sőt, még olyan

régi slágerek is felcsendültek, amiket koncerteken ritkán hallhatunk.

Például tombolhattunk az Akapulkó–ra, az Aki nem vak–ra, a Magányos repülő–re, és a Baj van–ra is.

Lukács Laci Bécsben Forrás: Origo

Látszik, hogy a határon túli magyaroknak is szüksége van a hazai ízekre,

a Csapda a külföldi klubokban is telházas bulikat tart.

A Chelsea klubban a magyarok együtt énekelték, hogy „ez egy ócska kocsma, egy mocskos lokál” és a rockkoncertek legfontosabb hozzávalója, a pogó sem maradt el a keményebb számok alatt. Lukácsék nem kérették magukat sokáig, ráadást is adtak a bécsi magyaroknak.

A Tankcsapda a külföldi turné után most visszatér Magyarországra, de út közben tesznek kitérőket Románia és Szlovákia magyarlakta települései felé is. Miután körbejárták a vidéki nagyvárosokat, az év utolsó napján a fővárosban koncerteznek majd.