Benkő László legyőzte a rákot

BENKŐ László
Budapest, 2017. december 28. Benkő László billentyűs a megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2017. december 28-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Benkő László, az Omega együttes billentyűse május óta küzdött a daganatos betegséggel, ma viszont a TV2 Mokka című műsorában bejelentette, hogy legyőzte a rákot.
Vágólapra másolva!

Benkő Lászlónál tavaly májusban diagnosztizáltak áttétes májrákot. A TV2 műsorában elmondta, hogy akkor visszaszámolta a napjait, könyörgött és el is hessegette a betegség gondolatát is, amíg végül meg nem találta azt, ami segített neki a küzdelemben.

Elmondta, hogy az orvosai is szeretettel és jóindulattal kezeltek. "A professzor azt mondta, amikor könyörgtem, kértem, hogy csak az előadásokat ne hagyjuk ki, amíg fizikailag képes vagyok rá, hogy hozzájuk igazítva osztjuk be a kezeléseket."

Benkő László az Omega megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő koncerten a Papp László Budapest Sportarénában 2017. december 28-án Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A zenész elmondta, hogy szerencsére hamar felismerték a betegségét, így időben el tudták kezdeni a kezeléseket. Ez idő alatt csak egy fellépést hagyott ki.

Több életmentő műtétje is volt, legutóbb novemberben, amikor az utolsó daganatot távolították el a májáról.