Csak egy bár van Caro Emerald szigetén, de ott bitang jó a zene

Caro Emerald
Vágólapra másolva!
Nem túl hosszú, de remek hangulatú koncertet adott a holland énekesnő Budapesten, a Papp László Sportarénában – ez volt az első önálló koncertje Magyarországon, korábban fesztiválok alkalmával lépett fel.
Vágólapra másolva!

Caro Emeraldot a színpadon először a 2012-es Sziget fesztiválon láthatták a magyarok, majd három évvel később, 2015 júliusában a Campus fesztiválra is ellátogatott. 2016 augusztusában Zamárdiban lépett fel, a Strand fesztiválon, ekkor mi is láttuk, hallottuk, egy igazi energiabomba volt, fergeteges bulit adott, ott egyszerűen képtelenség volt akár csak húsz-harminc méterre is megközelíteni a színpadot: egy nagy, táncoló, vidám massza mozgott előtte.

Az várható volt, hogy 2018. február 26-án, a Papp Lászlóban más hangulatú lesz a buli, ahogy más egy nyári, Balaton-parti, rövidgatyás, pólós fesztivál, ittas tinédzserekkel, és más egy sportarénában rendezett koncert talán az év leghidegebb estéjén. A küzdőtéren az első-második sorig könnyedén előre lehetett menni a színpad jobb oldalán (a balszél zsúfoltabb volt, onnan ömlött be a nép), és közönség összetétele is más volt persze.

Caro Emerald zenéje jazz- és swingbárokba való, de ezen az estén sok ezren eljöttek Forrás: Facebook - Caro Emerald

Tőlünk jobbra egy 70 körüli nénike bólogatott ütemesen, sok volt a negyven fölötti pár, de felbukkantak igencsak izgága, húsz körüli lányok is. Ők szorgalmasan készítettek 50-60 szelfit öt perc alatt, utána telefonjukba mélyedtek: láthatóan nem átélni akarták az élményt, inkább csak dokumentálni. Miután feltették friss képeiket a Facebookra, láthatóan megnyugodtak, és hátrébb is mentek.

Caro Emerald viszont hozta a formáját, hét ügyes, képzett zenészével együtt, jóformán minden fontos dalt eljátszottak. Volt a That Man, a Liquid Lunch, a Tangled Up, a Back It Up, a Stuck, a Quicksand, a 2017-es Never Ever és persze az A Night Like This, ez már a ráadásban. Elmondta, hogy ez az első önálló koncertje, és el van képedve, mennyi rajongó eljött: büszke is lehetett, mert majdnem tele volt az aréna, ahogy ezen a videón is látszik:

A koncert elején arról informálta odaadó magyar közönségét, hogy egy utazásra viszi őket, méghozzá az Emerald-szigetre, ahol csak egy bár van: ennek a neve Emerald bár, és ott van a világ legjobb zenéje. Olyan is volt később, amikor megkérte az ülőhelyen lévő nézőket, hogy ha gondolják, a következő dalt táncolják végig ott a lelátón, nem lesznek haragosak a mögöttük lévők. Ellenőriztük, 20-30%-ban ez teljesült is, kialakultak bulizó, táncoló embercsoportok a hátsó régiókban is.

Turnén van épp

Az énekesnő nem csak előadta sorban a fontosabb dalait, ezek szünetében kommunikált a közönséggel is: elmesélte, hogy Szlovéniában járt pár napja, ott kicsi, de igen lelkes közönsége volt. Épp turnén van a környéken, február 23-án este Ljubljanában, szombaton Zágrábban énekelt. Vasárnap megpihent egy picit, hétfő este volt a budapesti fellépés, kedden pedig már Belgrádban koncertezik, hogy utána Bulgária felé vegye az irányt.

80 perc muzsika után levonult a zenekar, öt percig követelte vissza a zenészeket a pesti közönség - végül két lassúval és a Night Like This-szel ért vissza Caro és a banda. Ekkor már sokkal többen táncoltak, kevésbé volt fegyelmezett a jó negyvenes publikum, mint az első húsz percben. (És a hangosítás is csak az elején volt gyenge, később jól szólt, legalábbis lent, az állóhelyeken.)

Ilyen volt a hangulat a végén, látszik, hogy tele van a csarnok:

Latinos hangulatú, dinamikus, remek bulit adott Caro Emerald, bő másfél órában, a színpad mögé kivetített tengerrel, hajókkal, pálmafákkal – utána kifejezetten kellemetlen volt kilépni a mínusz tíz fokba. Hol is van pontosan az a karibi jellegű Emerald-sziget a bárral?

Forrás: Caro Emerald