Ezüstérmet nyert a magyar együttes New Yorkban

Talamba együttes
Vágólapra másolva!
A zsűri a kiemelkedő zeneiséggel, a művek sajátos értelmezésével és a magas szakmai színvonallal indokolta döntését.
Vágólapra másolva!

Az idei volt sorban az ötötik Manhattan Nemzetközi Zenei Verseny, amit a szokásoknak megfelelően a Carnegie Hallban tartották. Azonban a szokásoktól eltérően – a koronavírus-járvány miatt – online bonyolították le a világversenyt. Az Artisjus-díjas Talamba Ütőegyüttes első alkalommal nevezett a nívós eseményre. A világ minden tájáról beérkezett, több száz produkció közül ezüst különdíjat nyert a Carnegie Hall által delegált zsűritől.

A Talamba Ütőegyütte Forrás: Origo

A szakmai bizottság több száz pályázatot értékelt és konszenzussal választotta ki a Talambát a következő szempontok szerint: az előadás kiemelkedő zeneisége, a művek egyedi, sajátos értelmezése, magas technikai felkészültség és a magas szakmai színvonal. A világ minden tájáról beérkezett produkciókat a zsűri zongora, vonósok, ének, fúvósok és kamarazenekar kategóriában bírálta el, az elismerések között szerepelt CD-felvétel, mesterkurzus és

koncertezési lehetőség is a rangos Carnegie Hallban.

A Talamba a különdíjasok közé került a kamarazenekarok között. A zenekar tájékoztatása szerint a Talambát az előadás kiemelkedő zeneisége, a művek egyedi, sajátos értelmezése, magas technikai felkészültség és a magas szakmai színvonal miatt ismerték el. Az együttes tavaly ünnepelte huszadik születésnapját. Összesen 3-400 különböző ütőhangszerük van, repertoárjukban megfér egymás mellett a klasszikus muzsika, a tradicionális népzenék és a pop is. A Talamba tagjai: Zombor Levente, V. Nagy Tamás, Grünvald László és Szitha Miklós. Az 1999-ben a Zeneakadémia tanulóiból alakult együttesnek a kezdetektől fontos volt megmutatni, hogy nem csak a dob és a cintányér ütőhangszer.