Nem látogathatják meg otthon a rokonai a Família Kft. színészét, nem engedi nekik

baranyi lászló szomszédok
Vágólapra másolva!
Baranyi László idén ünnepelte a 93 születésnapját, és kiválóan érzi magát a bőrében. Azt mondja, 100 éves koráig szeretne élni. Fittsége egyik titka, hogy minden reggel átmozgatja az izmait.
Vágólapra másolva!

Nyugdíjas életét élvezi a Família Kft. egyik nagyapa szerepét játszó Baranyi László, aki tavaly vonult vissza az aktív színjátszástól, de úgy érzi, létezhet olyan felkérés, amit ma sem utasítana vissza. „Ha egy igazán különleges ajánlatot kapnék, vaszínűleg elfogadnám, ha nem kellene túl sokat állnom a színpadon. Most már szívesebben vennék egy olyan szerepet, amelyhez inkább csak ülnöm kell” – mondta a Borsnak.

Baranyi László Forrás: József Attila Színház

A színész azt is elmondta, hogy szerinta a hosszú élet titka a vidámság és a testmozgás. „Minden idős embernek azt javaslom, hogy ne hagyja el magát. Én még mindig minden napomat tornával kezdem. Az igaz, hogy a nagyobb súlyokkal már nem tudok dolgozni, de a vérkeringésem beindításához egy 2-3 kilós is megteszi. Karkörzéseket végzek, illetve ha módjával is, de emelgetek.” A színművész nagyon sajnálja, hogy elfogynak a barátai, ugyanis egymás után hagyják itt a földi létet. Az elmúlásról ő is sokat gondolkodik, de nem adja át magát a negatív gondolatoknak. „Mostanában sokat gondolkodom azon, hogy csodálatos 93 évet éltem meg, pedig 17 évesen már harcoltam a háborúban. Ha bármikor be kellene fejeznem, azzal is kibékülnék, de

Ez azért is lenne jó, mert akkor az államtól kapnék ajándékba 100 ezer forintot – mondta nevetve, és hozzátette, hogy a szeretteire költené a pénzt, akiket mostanában alig lát. „A feleségemmel kértük őket, hogy egy ideig ne látogassanak bennünket, ugyanis egy kicsit tartunk a koronavírustól. Ezért is szeretnénk, hogy a járvány mielőbb véget érjen.”