Karneváli hangulattal és futófarsanggal űzik el a telet Kaposváron

kaposvári farsang
Farsangi felvonulás hagyományőrző maskarásokkal, Csokonai és Dorottya megidézése, téltemető táncház, és belvárosi futóverseny. Többek között ezekre is számíthatnak a Kaposvári Farsangi Napok 2020 rendezvényeire látogatók.
Vágólapra másolva!
Jelmezes felvonulással és futóversennyel búcsúztatják a telet február 7. és 9. között Kaposváron a somogyi megyeszékhely hagyományos farsangi rendezvénysorozata keretében - tájékoztatta a szervező Együd Árpád Kulturális Központ az MTI-t.
Vágólapra másolva!

A több mint három évtizedes múltra visszatekintő Kaposvári Dorottya és Futófarsangi Napokon

Csokonai Vitéz Mihály "Dorottya, vagyis a dámák diadalma a Farsangon című vígeposzát idézik fel,

amelynek alapjául a költőnek a városban 1798-ban szerzett báli élményei szolgáltak.

A fesztivál február 7-én délután Csokonai Kossuth téri szobrának megkoszorúzásával veszi kezdetét. A Baranta Egyesület, a Langaléta Garabonciások, a Liszt Ferenc Zeneiskola diákjai, hagyományőrző néptánccsoportok, civil szervezetek közreműködésével

megrendezendő fő program, a Dorottya kisasszony és a Karnevál herceg által vezetett maskarások belvárosi felvonulása február 8-án 15 órakor kezdődik.

Farsangi felvonulás hagyományőrző maskarásokkal, Csokonai és Dorottya megidézése, téltemető táncház, és belvárosi futóverseny. Többek között ezekre is számíthatnak a Kaposvári Farsangi Napok 2020 rendezvényeire látogatók. Forrás: programturizmus.hu

A farsangi napok ezen kívül számos színes, érdekes programot kínálnak a város lakóinak és a turistáknak.

Lesz térzene, táncház, kézműves foglalkozás, rönkhúzó verseny, belvárosi akadályfutás is.

Az érdeklődők szórakoztatásáról a Csiky Gergely Színház színművészei, a Somogy Zenekar, a Somogy Táncegyüttes, a Zselic Táncegyüttes az Ördöngösök, a Hajdina és Drávagyöngye néptáncegyüttesek és az Együd Árpád Művészeti Iskola néptáncosai gondoskodnak.

A fesztiválhoz kapcsolódóan a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár február 5-én farsangi kvízjátékot, február 6-án játszóházat, álarc-, fejdísz- és könyvjelzőkészítő foglalkozást szervez, a Virágfürdő február 7. és 10. között szaunaprogramokra várja az érdeklődőket.

A Kométa 10. Futófarsang 10 kilométeres és a félmaratoni távját vállaló résztvevői február 9-én 10 óra 35, illetve 11 órakor rajtolnak el a kaposvári Kossuth térről.