Sümegi Eszter áriaestjével veszi kezdetét vasárnap 20 órakor az Opera Maszkabál Program elnevezésű új élő közvetítéssorozata, amelyet itt az Origón is élőben közvetítünk. 

Sümegi Eszter Kossuth-díjas szoprán, az Opera kétszeres Kamaraénekese főleg Verdi és Puccini áriákkal lép színpadra, de Catalani és Wagner egy-egy áriáját is belecsempészi műsorába. Zongorán kísér Szennai Kálmán. Az esten László Boldizsár Kamaraénekest is hallhatja a közönség. A programot a Magyar Állami Operaház Facebook-oldalán élőben közvetíti, de itt az Origón is követheti élőben. 

A három elemből álló sorozat első pillére a címadó Maszkabál, amelyben az Opera egy-egy énekese ad exkluzív áriaestet. A művészek által összeállított, csaknem 60 perces műsorban a főszereplőhöz minden alkalommal további két énekes is csatlakozik. Egyikük kamaraénekes - az első estén László Boldizsár tenor -, másikuk tehetséges pályakezdő, akinek kilétére az előadáson derül fény. Az Opera korrepetitorai - az első esten Szennai Kálmán - által zongorán kísért közvetítések műsorvezetője Ókovács Szilveszter főigazgató.

A Magyar Állami Operaház színes online sorozata a kialakult körülményekkel dacolva, alternatív megoldásokkal igyekszik az intézmény valamennyi elmaradó programját pótolni. Az újabb leállás esetére kigondolt és kidolgozott program lényege, hogy ne hagyja operaélmény nélkül a közönséget, miközben a lehető legnagyobb biztonságban tartsa a művészeket. Áriaestek, operakeresztmetszetek és kamarakoncertek – ez a Maszkabál Program. Az Origo rendszeresen, élőben közvetíteni ezeket a kivételes produkciókat.

A Maszkabál Programról bővebben itt írtunk. 

Sümegi Eszterrel készült korábbi interjúnkat itt olvashatja el.