Indul az Operaház új sorozata, a Maszkabál - nézze és hallgassa élőben az Origón

Sümegi Eszter operaénekes
Vágólapra másolva!
Sümegi Eszter áriaestjével veszi kezdetét vasárnap 20 órakor az Opera Maszkabál Program elnevezésű új élő közvetítéssorozata, amelyet itt az Origón is élőben közvetítünk. 
Vágólapra másolva!

Sümegi Eszter Kossuth-díjas szoprán, az Opera kétszeres Kamaraénekese főleg Verdi és Puccini áriákkal lép színpadra, de Catalani és Wagner egy-egy áriáját is belecsempészi műsorába. Zongorán kísér Szennai Kálmán. Az esten László Boldizsár Kamaraénekest is hallhatja a közönség. A programot a Magyar Állami Operaház Facebook-oldalán élőben közvetíti, de itt az Origón is követheti élőben.

A három elemből álló sorozat első pillére a címadó Maszkabál, amelyben az Opera egy-egy énekese ad exkluzív áriaestet. A művészek által összeállított, csaknem 60 perces műsorban a főszereplőhöz minden alkalommal további két énekes is csatlakozik. Egyikük kamaraénekes - az első estén László Boldizsár tenor -, másikuk tehetséges pályakezdő, akinek kilétére az előadáson derül fény. Az Opera korrepetitorai - az első esten Szennai Kálmán - által zongorán kísért közvetítések műsorvezetője Ókovács Szilveszter főigazgató.

A Magyar Állami Operaház színes online sorozata a kialakult körülményekkel dacolva, alternatív megoldásokkal igyekszik az intézmény valamennyi elmaradó programját pótolni. Az újabb leállás esetére kigondolt és kidolgozott program lényege, hogy ne hagyja operaélmény nélkül a közönséget, miközben a lehető legnagyobb biztonságban tartsa a művészeket. Áriaestek, operakeresztmetszetek és kamarakoncertek – ez a Maszkabál Program. Az Origo rendszeresen, élőben közvetíteni ezeket a kivételes produkciókat.

A Maszkabál Programról bővebben itt írtunk.

Sümegi Eszterrel készült korábbi interjúnkat itt olvashatja el.