2020. november 21-én az olasz vígopera mestereinek darabjaival örvendezteti meg hallgatóságát Kálmán Péter, a Magyar Állami Operaház és a nemzetközi operaszínpadok elismert magánénekese. Az operaest 20:00 órától követhető a Facebookon és az Origón.

A budapesti születésű basszbariton magyarországi és amerikai tanulmányai után 1993-ban mutatkozott be az Operaházban, amikor az I. Nemzetközi Mozart Énekverseny első helyezettjeként Papageno szerepét énekelte. Az ezt követő évtizedben a Zürichi Nemzetközi Operastúdió, majd a Zürichi Operaház szólistája volt. 2003 óta rendszeres fellépője a budapesti Operának, de visszatérő vendége Salzburg, Bécs, Párizs, Genf és számos további európai város operaszínpadának. Repertoárja rendkívül széles, otthonosan mozog mind a straussi és wagneri, mind az olasz buffo basszus szerepekben.

Kálmán PéterForrás: Operaház

Kálmán Péter operaestjén főként ez utóbbiból ad ízelítőt Donizetti és Rossini műveivel, de egy részlet erejéig megmutatja művészetének sötét oldalát is Verdi egyik gonosztevőjének szerepében. Egyik vendégét, a Junior Prima díjas Szemere Zitát már-már ikonikusnak számító Donizetti-szerepeiben láthatják a nézők, a meglepetésvendég pedig egy mezzoszoprán énekesnő lesz, aki egy francia bosszúáriával készül az estre.

Az előadás művészeti vezetője: Kovács Mária Anna
Műsorvezető: Gyüdi Melitta
Zongorán közreműködik: Katona Anikó

Műsor:

  • Rossini: Hamupipőke – Don Magnifico áriája a II. felvonásból („Sia qualunque delle figlie")
  • Donizetti: Don Pasquale – Don Pasquale áriája az I. felvonásból („Ah! un foco insolito")
  • Donizetti: Don Pasquale – Norina áriája az I. felvonásból („Quel guardo il cavaliere") – előadja: Szemere Zita
  • Rossini: A sevillai borbély – Bartolo áriája az I. felvonásból („Non piú, tacete!... A un dottor della mia sorte")
  • Verdi: Otello – Jago Credója a II. felvonásból („Vanne!...Credo in un Dio crudel")
  • Verdi: Falstaff – Falstaff monológja az I. felvonásból („L'onore! Ladri! Via di qua!")
  • Donizetti: Szerelmi bájital – Adina és Dulcamara kettőse a II. felvonásból („Quanto amore! ed io spietata!") – közreműködik: Szemere Zita