Beatles-szakot indítanak a Liverpooli Egyetemen

Paul McCartney, The Beatles, 1965
The other members of British rock group the Beatles congratulate John Lennon on passing his driving test, 16th February 1965. From left to right, George Harrison, John Lennon, Paul McCartney and Ringo Starr. (Photo by Keystone/Hulton Archive/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A világon elsőként hirdetett mesterszakot a The Beatles együttes zenei hatásáról és örökségéről a Liverpooli Egyetem.
Vágólapra másolva!

Szeptemberben indul a Liverpooli Egyetem legújabb szaka, ahol a The Beatles együttes zenei hatásáról és örökségéről lehet éveken át tanulni. Ez az első ilyen mesterképzés a világon. A The Beatles: Music Industry and Heritage elnevezésű képzés azokat vonzhatja leginkább, akik már a zenei és kreatív iparban, múzeumokban, galériákban, a turizmusban vagy a szabadidős szektorban dolgoznak, vagy ilyen területen képzelik el a karrierjüket.

A program vezetője Holly Tessler, a liverpooli származású együttes szakértője, a szakot a világ első, populáris zenére szakosodott kutatóközpontja, a Liverpooli Egyetem zenei tanszékének Institute of Popular Music elnevezésű intézete indítja.

A posztgraduális képzés azzal indul, hogy a zenekart kontextusba helyezi a zenei és a kreatív iparágak keretében, majd szélesebb körben megvizsgálják azt a szerepet, amelyet a Beatles más területeken, köztük a turizmusban és a kulturális örökségben játszott. Ezután foglalkoznak azzal, hogy az együttes hatása hogyan ismételhető meg a világ különböző helyein és iparágaiban.