Kelkáposzta főzelék zsiradék, és liszt nélkül, sertéspörkölt feltéttel

Vágólapra másolva!
Kelkáposzta főzelék zsiradék, és liszt nélkül, sertéspörkölt feltéttel
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

300 gr sertés karaj
300 gr kelkáposzta
100 gr burgonya
80 gr Tv paprika
80 gr paradicsom
50 gr újhagyma
2 gr fokhagyma
8 gr só
4 gr piros paprika
40 gr étolaj

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

A kocka burgonyát és a cikkezett kelkáposztát felteszem főni. Ízesítem sóval, frissen őrőlt borssal, fokhagymával, és köménymaggal. Teszek bele piros paprikát is. Puhulás után a felét összeturmixolom, és visszateszem a többi káposztához. Felforralom. Tálalom.

Sertéspörkölt:
A kis kockára vágott sertéskarajt kevés olajon megpirítom a kiskockára vágott paradicsommal, Tv paprikával, újhagymával. Sózom, fokhagymával ízesítem. Megszórom, piros paprikával. Kevés vizet öntök rá, és beforralom. Gyors, 5 perces étel.