Főzd magad képernyőre! pályázat: reform citromtorta

Vágólapra másolva!
A LifeNetwork "Főzd magad képernyőre!" pályázatai közül most Lugosi Dóra reform citromtortáját mutatjuk be.
Vágólapra másolva!

A nyertes egy saját főzőshowban készítheti el a receptjeit, amelyet a LifeNetwork televízió közvetít. Ha kedvet kaptál, akkor nem kell mást tenned, csak elküldeni a receptet és egy ínycsiklandozó képet a finomságról, illetve egy leírást, miért egészséges az általad bemutatott étel.

Reform citromtorta

Tészta

Hozzávalók:
3 bögre teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 bögre barna rizsliszt,
1 bögre szójaliszt
1 csomag sütőpor
szódabikarbóna
1 dl napraforgó olaj
méz vagy nádcukor
3-4 citrom

Elkészítés:
A teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt, a barna rizslisztet, a szójalisztet és a sütőport összekeverem, és kb. 1dl citromlében felfuttatok 1 evőkanál szódabikarbónát - a tál fölött, mert kifut -, 1 dl napraforgó olajat és ízlés szerint mézet, xilitet vagy bio nádcukrot adunk hozzá. Vaníliás szójatejjel híg nokedli állagúvá hígítjuk a tésztát (piskóta tészta). 3-4 citrom héját lereszeljük, a felét a tésztába, a felét a krémbe tesszük.
A tésztát torta formába, vagy tepsibe tesszük. 160 fokon légkeveréses sütőben 75 percig sütjük
Ha kihűlt, 2 helyen elvágjuk, megkenjük a krémmel, és kívül is bevonjuk vele.

Tortakrém:

Hozzávalók:
2 liter vaníliás szójatej (Yoja)
3 zacskó barna liszt
10 dkg biomargarin
1 citrom
méz vagy nádcukor

Elkészítés:
2l vaníliás szójatejben (Yoja) felfőzünk egy 3 zacskó barna rizslisztet (addig főzzük, amíg puding állagú nem lesz, és már nem érezni benne a lisztszemcséket), és hozzákeverünk kb. 10 dkg biomargarint, a citromhéjat és a citromlevet . Ha már kicsit kihűlt, ízlés szerint mézzel vagy nádcukorral édesítjük. A folyadékot fokozatosan adjuk hozzá, hogy a citromok levét is beleszámítva nehogy túl híg legyen, hanem kenhető, sűrű krémet kapjunk.

A tortát két helyen elvágjuk, mielőtt a lapot megkennénk a krémmel, kicsit locsoljuk meg citromlével. A tortát megtöltjük, majd kívül is bevonjuk a krémmel. Piros erdei gyümölcsöket és pirított vágott mandulát szórjunk a tetejére.



A győztest és receptjét november 28-án, 12 órakor bemutatjuk a LifeNetwork televízióban. A kedvenced receptedre szavazni pedig itt tudsz.


Sok sikert, jó főzőcskézést kívánunk!

LifeNetwork csapat