Kilencévesen sem a legfiatalabb édesanya a kínai kislány

Vágólapra másolva!
Január 27-én egy kilenc éves kínai kislány adott életet egy egészséges kisfiúnak - értesült a Telegraph brit napilap. A terhesség ugyan meglepte a világot, a legfiatalabb édesanya azonban 1939-ben, öt évesen hozta világra 2,7 kilogrammos csecsemőjét.
Vágólapra másolva!

A fiatal kínai anyukát a szülei vitték be a Csilin megyei Csangun kórházba, ahol néhány nappal később megindulta szülés. Az egészséges kisfiú 2,75 kilogrammal született császármetszéssel, és a sajtó értesülései szerint az édesanyjával együtt jól vannak. Többet azonban nem sikerült megtudni, ugyanis mind a kórház, mind pedig a család elzárkózik a nyilvánosság elől.


A kínai rendőrség jelenleg nyomozást folytat az ügyben ugyanis, Kínában súlyos bűncselekménynek számít, ha valaki 14 év alatti, tehát gyermekkorú lánnyal folytat szexuális kapcsolatot, ugyanis attól függetlenül, hogy történt-e erőszakos közösülés, az ilyen aktusok mindenképpen nemi erőszaknak számítanak. A család hallgat, csak annyit sikerült kideríteni, hogy ők jelentették be az esetet.


Kínában nemrégiben kampányt indítottak annak érdekében, hogy a gyerekek minél később kezdjenek szexuális életet élni - írja a Daily Mail brit napilap online kiadása. Ugyanis egy sanghaji kórház statisztikájából az derül ki, hogy az abortuszok 30 százalékát diáklányokon hajtják végre. A kampány során az iskolákban letiltották a szexuális tartalmú internetes oldalak elérhetőségét, valamint számos középiskolában akár kicsapással büntetik azokat a diákokat, akikről kiderül, hogy szexuális kapcsolatot folytatnak.

Tiniként már nagyszülő lehetne

A világ legfiatalabb anyukája 3 évesen, egy hormonzavarnak köszönhetőem már menstruált és 5 évesen hozta világra gyermekét 1939-ben. A kisfiú már elmúlt 10 éves amikor megtudta, hogy a vele együtt nevelkedő kislány valójában ne ma testvére, hanem az anyja. 2000-ben egy orosz párnak igencsak fiatal párnak született gyereke az anya 8 az apa pedig 13 éves volt.