2007 tavaszán lesz a XXVIII. OTDK

Vágólapra másolva!
Lassan megkezdődik a készülődés a felsőoktatási intézményekben: az Országos Tudományos Diákköri Tanács 2006. január 20-án tette közzé felhívását a jövőre megrendezendő XXVIII. OTDK-ra.
Vágólapra másolva!
Az OTDT központi felhívása a XXVIII. OTDK-rahttp://www.otdt.huAz OTDT honlapja

A hazai felsőoktatás legjobb hallgatói jövőre immár 28. alkalommal bizonyíthatják rátermettségüket és szakmai felkészültségüket az Országos Tudományos Diákköri Konferencia tizenhat szekciójának valamelyikében szerte az országban (a jövő évi helyszínek: Debrecen, Balatonszárszó, Szeged, Budapest, Székesfehérvár, Miskolc, Győr, Pécs, Piliscsaba és Eger). A TDK kitűzött célja az intézményi kereteken belüli tudományos és művészeti tevékenység ösztönzése és ápolása. A konferenciák neves szakemberekből álló zsűrijei elismerik a felsőoktatási tudományos tevékenység minden jelentős szereplőjét: oktatókat, kutatókat, valamint a legtehetségesebb hallgatókat.

Részlet a részvételi feltételekből: "A nevezés feltétele olyan diáktudományos/művészeti tevékenységet dokumentáló pályamunka (dolgozat, előadás, alkotás, stb.), amely a képzési idő alatt, önképzési céllal készült, és a képzési idő alatt, a végzést megelőzően személyesen bemutatták, továbbá minősítették szakterületi, kari, intézményi tudományos diákköri fórumon és ott a zsűri a XXVIII. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára javasolta." A nevezéseket 2006 decemberéig, illetve 2007 januárjáig lehet eljuttatni az illetékesekhez.

A 2007-es konferencián részt vehetnek a Kutató Diákok Országos Szövetsége által szervezett konferencia, a TUDOK kiemelkedő eredményt elért hallgatói is. "A középiskolás diákok előadásait a témájuknak megfelelő OTDK szekcióba kell besorolni, és a befogadó tagozatok belső rendjének megfelelően, az egyetemi/főiskolai előadásokkal azonos szabályok szerint kell értékelni. Amennyiben a szekció zsűrije úgy ítéli meg, hogy a középiskolás diák munkája díjat érdemel, számára az OTDK bármely helyezése, díja, illetve az "OTDK junior díja" adható."