Vágólapra másolva!
Gyönyörű győzelmet aratott a magyar ökölvívó argentin ellenfelén, és ezzel súlycsoportjában bejutott a négy legjobb közé. A váltósúlyban induló Dőry András azonban nem bírt az ausztrál Hogarth-tal, és kiesett.
Vágólapra másolva!

Mind a két magyar ökölvívó szorítóba lépett ezen a napon. Dőry szereplését nem kísérte szerencse, kitartóan harcolt a technikailag képzettebb ausztrál versenyző ellen, és végül a hazai versenyző hatalmas küzdelemben csak a legkisebb pontkülönbséggel győzött.

"A hazai közönségtől biztatott fiú előzőleg igen veszélyes ellenfelet, egy dél-afrikai feketebőrű srácot győzött le. Ennek ellenére nem tartottam őt különleges képességű versenyzőnek" - mondja Dőry. "Nem is lett volna nehéz ellenfele bármelyik élvonalbeli hazai váltósúlyú versenyzőnek sem. Én azonban úgy éreztem magam a versenynapon, mintha ólomból lettem volna. Csak a harmadik menetben kapcsoltam rá. Ezt a menetet meg is nyertem, ez azonban kevésnek bizonyult."

Dőry nemrég kezdte ökölvívói pályáját, és jó kezdet lett volna számára egy olimpiai érem. "Meg is szerezhettem volna az aránylag szerencsés sorsolásnak köszönhetően" - mondja Dőriy akinek így most szertefoszlott a melbourne-i éremről szövögetett álma. "Csak akkor ocsúdtam fel, amikor Papp Lacit szólította szorítóba a hangosbeszélő."

Papp László viszont a harmadik menetben döntő fölénnyel győzött az argentin Alberto Saenz ellen, és így bejutott a legjobb négy közé. A kétszeres magyar olimpiai bajnok a mérkőzés kezdete után azonnal támadólag lépett fel, és ezzel védekező pozícióba kényszerítette az argentint. Ez két meneten keresztül sikerült is neki, s a harmadik menetben, Papp László meg-megújuló rohamai után, a vezetőbíró a magyar ökölvívó döntő fölénye miatt leléptette az argentin versenyzőt. Papp László következő ellenfele a lengyel Pietrzykowski lesz, aki előző meccsében pontozással győzött a bolgár Nicolov ellen.

A légsúlyban egy román, egy ír, egy francia és egy angol fog mérkőzni egymással, harmatsúlyban az ír, a német, a chilei és a koreai játékos jutott tovább. Váltósúlyban Dőry ausztrál legyőzőjéhez egy ír, egy angol és egy román bokszoló csatlakozott. Nagyváltósúlyban Papp László mellett indul a lengyel Pietrzykowski, egy angol és egy amerikai játékossal kiegészülve.