Orosz rakétacsapás Ukrajna-szerte, ágyúzással válaszolnak az ukránok

Események

front, Bakhmut, Bahmut, Uroszország, Ukrajna, háború, orosz-ukrán háború, lövész, őrjárat, katona
Servicemen of the Ukrainian Armed Forces Vedmak (Witcher) unit patrol along the frontline near Bakhmut on February 18, 2023, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by YASUYOSHI CHIBA / AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 361. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül27 bejegyzés
07:27
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

07:35
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Így segíti Kína az oroszokat

A amerikaiak szerint Kína egyelőre nem halálos fegyverekkel nyújt segítséget az oroszoknak, de úgy vélik, ez a jövőben változhat.

Részletek közlése nélkül négy, az ügyet ismerő amerikai tisztviselő az NBC Newsnak azt mondta, hogy a kínai segély egyenruhákat és testpáncélokat tartalmazhat.

07:37
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Több mint 11 ezer menekülő érkezett tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 5328 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 6248 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - írta közleményében az Országos Rendőr-főkapitányság. 

Az ukrajnai háború elől szintén tegnap 85 ember, köztük 24 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

08:07
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Itt tart az orosz offenzíva

Az oroszok folytatják a Bakhmut körüli offenzívát, ebben némi előrehaladást értek el. Az oroszok emellett Donyeck város nyugati külterületén és Donyeck megye nyugati részén is támadásban vannak – írta az ISW amerikai elemzőcég.

08:41
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Több települést lőttek az oroszok a Szumi régióban

Az oroszok tegnap több mint 75 alkalommal támadták a Szumi terület négy településére. A lövedékek házakat találtak el, ezek közül néhány lakhatatlan lett.

09:15
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Donyecki településeket bombáznak az ukránok

Legalább négy tüzérségi támadás érte Donyeck egyik kerületét, a támadásban lakóépületek sérültek meg - írta a Ria Novosztyi. A portál szerint az ukránok amerikai, nagy hatótávolságú M777 tarackokat használnak a donyecki és luhanszki városok támadásához.

Szintén tüzérségi támadás érte a donyecki Zaicevót, itt három lövedék érte a települést – írta a portál.

09:23
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Légiriadó Ukrajna több régiójában

Légiriadót hirdettek Ukrajna több régiójában, a riasztás a zaporizzsjai és a herszoni régió mellett
Harkov, Dnyipropetrovszk, Nikolajiv és Odessza régiókat is érinti – írta a Ria Novosztyi.

10:05
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz bombázás Dnyipropetrovszkban

Két lakóépületet, egy üzletet és egy távvezetéket rongált meg az orosz bombázás vasárnapra virradóra- írta Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszk terület kormányzója a Telegramon. Áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.

10:40
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz rakétacsapás ért reggel egy donyecki települést

Oroszország február 19-én kora reggel rakétacsapást mért a Donyecki területen lévő Druzsnyikovkára, amely legalább két többemeletes lakóépületet és járműveket rongált meg - közölte Pavlo Kijrilenko kormányzó.

11:24
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Légiriadót hirdettek Ukrajna három régiójában

Légiriadót rendeltek el Ukrajna Harkov, Poltava és Dnyipropetrovszk térségében – derül ki az ukrán digitális átalakítási minisztérium online térképének adataiból.

11:57
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Megsemmisítettek egy amerikai radarállomást Herszon közelében

Az orosz hadsereg megsemmisített egy ukrán mobil ellenakkumulátoros radarállomást, amelyet az amerikai AN / TPQ gyártott Herson közelében - közölte a helyzetet ismerő forrás a RIA Novosztyival.

12:36
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország csapást mért a Donyecki területen lévő Drushkivkára

Az orosz erők február 19-én kora reggel rakétacsapást mértek a keleti Donyecki területen fekvő Druzscsivkára, amely legalább két többszintes lakóépületet és járműveket rongált meg - közölte Pavlo Kijrilenko kormányzó. A kormányzó szerint eddig nem jelentettek áldozatokat.

13:14
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország az elmúlt 24 órában 9 régiót támadott meg

A harkovi terület északkeleti részén található Vovcsanszk városában egy férfit otthonában halt meg, amikor egy lövedék eltalálta a házát - közölte Oleh Szinyehubov, Harkov terület kormányzója.

14:00
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Hárman meghaltak Herszonban

Kora délelőtt Burhunka falut is lőtték az oroszok. A támadásban egy család több tagja meghalt. Egy 13 éves gyerek megsérült, de a szülők, illetve még egy felnőtt rokon meghalt - jelentette a területi közigazgatási hivatal.

14:51
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Veszélyesen közel repültek el egy atomerőmű mellett orosz rakéták

Két szombaton kilőtt orosz rakéta "veszélyesen közel" repült egy dél-ukrajnai atomerőműhöz - közölte a létesítményt üzemeltető állami szerv.

Az ország atomerőműveit kezelő Energoatom közölte, hogy helyi idő szerint reggel 8 óra 25 perckor és 8 óra 27 perckor két cirkálórakétát rögzítettek, amelyek a dél-ukrajnai atomerőmű mellett repültek el.

Az erőmű Mykolaiv régióban található, mintegy 129 kilométerre északra Ukrajna Fekete-tengeri partjaitól.

15:44
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

3 halottja és 8 sebesültje van a Herszon területet ért támadásnak

Három ember meghalt, nyolc pedig megsebesült, a Herszon területen lévő Burhunka faluban orosz ágyúzás következtében - közölte a regionális katonai közigazgatás.

16:16
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Az orosz csapatok katonai létesítményeket támadtak meg a Hmelnickij régióban

Az orosz fegyveres erők eltalálták az ukrán drónezred bevetési pontját Hmelnickij közelében - jelenti az orosz honvédelmi minisztérium.

Nagy pontosságú, nagy hatótávolságú tengeri alapú rakéták találták el az Ukrán Fegyveres Erők 383. pilóta nélküli légijármű-ezredének bevetési pontját Hmelnyickij város közelében" - közölte a védelmi minisztérium.

A cirkáló rakéták emellett megsemmisítettek egy tüzérségi lőszerraktárt a Grechany pályaudvar közelében, a Hmelnickij régióban.

16:48
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Kína segítheti Oroszországot

Az Unian ukrán hírügynökség arról ír, hogy Kína titokban szállít drónokat Oroszországnak, ehhez pedig közvetítő cégeket vesz igénybe - számol be minderről a Mandiner.

A portál cikke szerint DJI UAV-k átadásáról van szó, amiket az ukránok is használnak. A Wall Street Journal újságírói azt írják az esettel kapcsolatban, hogy az oroszok saját forgalmazóktól kapják a drónokat.

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának aggodalomra adhat okot az orosz–kínai együttműködés, írják. Hangsúlyozzák: a Pentagon szerint Kína a drónok által olyan hírekhez juthat hozzá, amelyeket nem Pekingnek szánnak.

17:25
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán oligarchák 700 ingatlanát államosították a Krímben

Ukrán oligarchák, politikusok és üzletemberek tulajdonát államosították a Krímben. Ezt Vlagyimir Konsztantyinov, a félsziget parlamentjének vezetője mondta a RIA Novosztyinak .

17:44
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán becslések

Az Ukrán Fegyveres Erők szerint ezek Oroszország harci veszteségeinek becslései február 19-én.

18:16
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Kijev bojkottálja az EBESZ Parlamenti Közgyűlésének bécsi ülését

Oroszország részvétele miatt az ukrán parlamenti képviselők bojkottálni fogják az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Parlamenti Közgyűlésének 22. téli ülését, amelyet február 23-án és 24-én tartanak Bécsben.

Ezt Jevhenyija Kravcsuk, a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mögött álló Nép Szolgája párt képviselője jelentette be vasárnap az állami televízióban.

"Nem fogunk részt venni a parlamenti közgyűlés hivatalos rendezvényein, egyetlenegyen sem" - hangoztatta.

Hozzátette mindazonáltal, hogy elutaznak Bécsbe, és partnereikkel arról fognak tárgyalni, miként lábalhatna ki az EBESZ önnön működési válságából, amelyet az ukrajnai háború okozott.

18:58
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Kreml: A Nyugat részéről nincs készség a békekezdeményezésekre

A kollektív Nyugat részéről nincs meg a készség vagy a nyitottság a békekezdeményezésekre - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő vasárnap a Rosszija 1 televízió Moszkva. Kreml. Putyin című heti magazinműsorában.

A szóvivő ezt Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnöknek azzal a kezdeményezésével kapcsolatban mondta, hogy Minszkben rendezzenek egy orosz-amerikai csúcstalálkozót, az ő részvételével.

"Aligha remélhetünk viszonosságot és választ egy ilyen kezdeményezésre bárki részéről is a kollektív Nyugatról. Washingtonból pedig hallottuk a nyilatkozatokat, hogy Joe Biden amerikai elnöknek nem lesz más állomása (a jövő héten esedékes európai útja során), mint Lengyelország. Tehát egyelőre nincs készség vagy nyitottság a kollektív Nyugat részéről a békekezdeményezésekre" - mondta.

Peszkov közölte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden, a parlament két házához intézendő üzenetében részletes értékelést ad majd a nemzetközi helyzetről és az Ukrajnai elleni "különleges hadműveletről".

19:41
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Emmanuel Macron: Oroszországnak veszítenie kell, de nem cél, hogy teljesen tönkretegyék

Emmanuel Macron francia államfő egy vasárnapi interjúban megerősítette, hogy az ukrajnai háborúban Oroszország vereségét szeretné, de óvatosságra intette mindazokat, akik "mindenekelőtt Oroszország széttaposását" célozzák, ami "soha nem lesz Franciaország álláspontja".

Oroszország vereségét szeretném, és azt szeretném, ha Ukrajna meg tudná védeni az álláspontját, de meggyőződésem, hogy a végén mindez nem katonailag fog megoldódni - fogalmazott a francia elnök a Le Journal du Dimanche című, vasárnap megjelenő lapnak, a Le Figaro című napilapnak és France Inter közrádiónak adott interjújában.

"Egyesekkel ellentétben én nem gondolom, hogy Oroszországot teljesen tönkre kell tenni, meg kell támadni szárazföldön. Ezek a megfigyelők mindenekelőtt Oroszország széttaposását szeretnék. Ez soha nem volt Franciaország álláspontja, és nem is lesz soha" - hangsúlyozta Emmanuel Macron.

Az államfő azokra utalt, akik tavasszal bírálták, mert többször is elmondta, hogy "nem szabad megalázni Oroszországot", mégpedig azért nem, hogy "azon a napon, amikor a harcoknak vége lesz, tudjunk majd egy megoldási utat kiépíteni a diplomácia eszközeivel".

20:21
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Washingtoni orosz nagykövet: Az Egyesült Államok démonizálja Oroszországot

Oroszország démonizálásával és az ukrajnai feszültség szításával vádolta Washingtont Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete vasárnap, leszögezve, az ukrajnai válsággal kapcsolatban Moszkva ellen megfogalmazott vádak is csupán ezt szolgálják.

Telegram-üzenetében a diplomata az orosz csapatok által elkövetett háborús bűnökről szóló amerikai állításokról azt mondta, azok csupán Oroszország "soha nem látott mértékű démonizálásának részei", valamint azt vetette Washington szemére, hogy "hibrid háborút" folytat Oroszország ellen.

E washingtoni vádak célja az, hogy igazolja saját, az ukrajnai válságot csak tovább mélyítő lépéseit - jelentette ki Antonov.

21:05
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz elnöki szóvivő: Washington provokál a Krím elleni támadások bátorításával

A Krím félsziget elleni támadások bátorításával Washington azt bizonyítja, hogy ő provokálja a legjobban a nemzetközi feszültséget - szögezte le vasárnap Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

A Rosszija 1 televízió Moszkva. Kreml. Putyin című magazinműsorának adott interjújában Dmitrij Peszkov a nemzetközi feszültség szításának nevezte Victoria Nuland, az amerikai külügyminisztérium politikai államtitkárának nyilatkozatát.

Victoria Nuland a héten az Oroszország által 2014-ben annektált Krím demilitarizálását sürgette, hozzátéve, hogy "Washington támogatja a félszigeten lévő katonai célpontok elleni ukrán támadásokat".

21:41
február 19, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán hadvezetés: Újabb orosz frontnyitásra készülnek fel az ukrán erők keleten

Ukrán csapatok a hétvégén hadgyakorlatokat tartottak a kelet-ukrajnai Sziverszk település térségében, hogy felkészüljenek az ország ellen egy éve kezdett orosz hadműveletek újabb frontjának megnyitására - közölte a sziverszki ukrán ezred parancsnokhelyettese.

A város 35 kilométerre fekszik északra Bahmuttól, ahol az utóbbi hetekben ádáz harcok dúltak. Sziverszken vezet keresztül az út a donyecki térség egy kulcsfontosságú városa, Szlovjanszk felé.

"Ha elfoglalják Bahmutot, akkor félig körbezárnak minket, mert a bal oldalon a Sziverszkij Donec folyó van, az ellenség pedig jobbról fog támadni, és onnan is elvághat minket" - jelentette ki a parancsnokhelyettes.

A mennyiben a város elesik, hídfőállásként szolgálhat a nyugatabbra található Kramatorszk és Szlovjanszk nagyvárosok elfoglalásához is - tette hozzá.

05:21
február 20, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.