Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Itt az új orosz fegyver, az ukránok megtámadtak egy atomerőművet

Események

conflict TOPSHOTS Horizontal orosz ukrán háború
Az ukrán fegyveres erők keretein belül újonnan megalakult "szibériai zászlóalj" tagjainak kiképzése zajlik Kijev mellett
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 611. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül39 bejegyzés
06:07
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt csütörtökön

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

06:13
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2023. október 26-án az ukrán-magyar határszakaszon 5456 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5303 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 62 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

06:20
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna nagy lépést tett az uniós csatlakozáshoz

Volodimir Zelenszkij éjszakai videójában számolt be arról, hogy aláírta az EU-csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez vezető út egyik legfontosabb törvényét – a politikailag kiszolgáltatott személyekről szóló törvényt.

"Ez a törvény megerősíti a legfontosabb állami tisztviselők és parlamenti képviselők életének pénzügyi nyomon követését. Elfogadása egyértelmű jelzése annak, hogy Ukrajna mennyire komolyan veszi azt a feladatot, hogy csatlakozzon az Európai Unióhoz, és valóban átláthatóvá tegye közintézményei munkáját" - fogalmazott az ukrán elnök.

07:16
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Ismét a börtönökben toboroznak az oroszok

Az orosz védelmi minisztérium foglyokat toboroz az ukrajnai harcokhoz, csakúgy, ahogy korábban a Wagner-zsoldoscsoport tette. Jevgenyij Prigozsin, a szervezet időközben meghalt vezetője, hat hónapnyi harctéri jelenlétért a foglyok szabadon engedését és büntetésük eltörlését ajánlotta. Az elítéltekkel felálló Wagner-egységek döntő szerepet játszottak Bahmut elfoglalásában.

A védelmi minisztérium most hasonló kedvezményekkel, illetve havi 2000 dolláros fizetéssel igyekszik új embereket toborozni, akiknek egyszeri 3 millió rubelt (kb. 31 ezer dollárt) fizetnek, ha megrokkannak a harctéren, illetve haláluk esetén a rokonaiknak utalnának ki 5 millió rubelt (52 ezer dollárt).

07:56
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Súlyos veszteségeket szenvedtek az oroszok Avdijivkánál

Oroszország kivégzi azokat a katonákat, akik megpróbálnak visszavonulni a kelet-ukrajnai véres offenzíva elől – közölte a Fehér Ház. Az orosz és az ukrán csapatok október közepe óta heves harcot vívnak Avdijivkáért. Ukrán becslések szerint az orosz áldozatok száma Avdijivkában 5000 felett van, míg az Egyesült Államok szerint Oroszország legalább 125 páncélozott járművet és több mint egy zászlóaljnyi embert veszített.

08:32
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Visszafelé sülhetnek el a máltai tárgyalások

Oroszország bírálta az Ukrajna által támogatott béketárgyalásokat, amelyeket ezen a hétvégén Máltán tartanak, és figyelmeztetett, hogy a részvétel nélkül folytatott megbeszélések kontraproduktívak lennének.

Maria Zaharova, a külügyminisztérium szóvivője kijelentette, hogy a soron következő találkozónak „semmi köze a békés megoldás kereséséhez", és bírálta Máltát amiatt, hogy otthont ad a „kirívóan oroszellenes eseménynek".

09:13
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Bizonyítékokat mutattak be

Az Ukrajnában elkövetett orosz háborús bűnökre vonatkozó bizonyítékok dossziéit bemutatták a német szövetségi ügyészeknek annak a kampánynak a kezdetén, hogy az egyetemes joghatóság elvét alkalmazzák a háborús bűnösök bíróság elé állítására. Az ügyeket csütörtök délelőtt a Clooney Foundation for Justice (CFJ) nyújtotta be, amely 16 túlélőt és az áldozatok családját képviseli három különböző háborús bűnügyben.

09:59
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

150 millió dolláros támogatás

Az Egyesült Államok további 150 millió dolláros biztonsági támogatást ad Ukrajnának – közölte Antony Blinken amerikai külügyminiszter és a Pentagon. A védelmi tárca közleménye szerint a legújabb csomag „az előző pénzügyi években Ukrajnának korábban engedélyezett támogatást használja fel".

10:33
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Rekordon a katonai kiadások

Az orosz törvényhozók a katonai kiadások rekordmértékű emelését támogatták Moszkva Ukrajna elleni offenzívájának finanszírozására a törvényjavaslat első olvasatában. A védelmi kiadások az összes kiadás közel egyharmadát teszik ki 2024-ben – 68%-kal, 10,8 milliárd rubelre (115 milliárd dollárra) emelkedve.

11:16
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Működik az exportfolyosó

Ukrajna cáfolta ukrán és brit cégek azon jelentését, amely szerint az új fekete-tengeri exportfolyosót felfüggesztették volna. "Az Odessza kikötőibe érkező és onnan induló polgári hajók mozgását szolgáló ideiglenes ukrán folyosó törlésére vagy előre nem tervezett leállítására vonatkozó információk hamisak" - közölte Olekszandr Kubrakov miniszterelnök-helyettes az X-en.

11:36
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Moszkva meghiúsított egy merényletet

Az orosz FSZB biztonsági szolgálata azt mondta, hogy megölt egy embert, miközben meghiúsította egy Ukrajna által szervezett szabotázs-összeesküvést. Az FSZB közölte, hogy „semlegesített" egy gyanúsítottat egy letartóztatási kísérlet során, miután felfedezték, hogy a Moszkvától északnyugatra fekvő Tver városában egy sorozóépület felrobbantására készült – jelentette a Tass hírügynökség.

11:56
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Finnország Kínához fordult

Finnország együttműködik Pekinggel, hogy többet tudjon meg egy kínai hajóról, amelynek valószínűleg köze lehetett egy tenger alatti gázvezeték megrongálódásához – mondta Petteri Orpo miniszterelnök. A finn rendőrség megtalálta azt a horgonyt, amely feltételezhetően egy kínai hajóról származik, és amely a jelek szerint ebben a hónapban okozta az Észtországba vezető balti-tengeri Balticconnector csővezeték sérülését.

12:16
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Több száz gyerek evakuálását tervezik

Ukrajna azt mondja, hogy több száz gyerek evakuálását tervezi az északkeleti Kupjanszk város közelében lévő településekről, miközben Oroszország fokozza a támadásokat a térségben. A kijevi erők 2022 szeptemberében foglalták vissza Kupjanszkot és a Harkov régió környező területeit, de Moszkva azóta visszaszorította azt a törekvést, hogy a tél előtt nyugatra mozgassa a frontvonalat.

12:36
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Szlovákia leállítja Ukrajna segélyezését

Szlovákia új miniszterelnöke, Robert Fico kijelentette, hogy hárompárti koalíciós kormánya véget vet az Ukrajnába tartó katonai segélyezésnek, teljesítve ezzel központi kampányígéretét. Elmondta, hogy a blokk brüsszeli csúcstalálkozója előtt beszélt erről az Európai Bizottság vezetőjével is.

12:56
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Felmentettek a hírszerzési vádak alól egy orosz-svéd kereskedőt

A stockholmi bíróság felmentett egy orosz-svéd férfit, akit azzal vádoltak, hogy nyugati technológiát adott át az orosz hadseregnek, és úgy ítélte meg, hogy bár az anyagot exportálta, tevékenysége nem érte el a hírszerzés mértékét. Az ügyészek öt év börtönbüntetést kértek a 60 éves, kettős állampolgárságú Szergej Szkvorcov ellen, aki az 1990-es évek óta Svédországban él, ahol import-export cégeket vezet.

13:20
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Véres harcok Avgyijivka környékén

Avgyijivka környékén a háború kimenetelét is meghatározó küzdelem folyik, az orosz erők nagy támadásba kezdtek, hatalmas veszteségek vannak mindkét oldalon, de egyik fél sem hátrál meg, egyelőre.

Az ukránok harctéri helyzete Avgyijivka területén jelentősen romlott. Emiatt az Ukrán Fegyveres Erők 47. gépesített dandárját áthelyezték Zaporizsja irányából. Az ukránok Pervomajszkij oldaláról próbálják támadni a szárnyat, miközben éppen az oroszok ide telepítik az Orosz Fegyveres Erők 9. dandárját.

A következő napokban további ukrán dandárok átcsoportostása várható több irányból. Ez ideális feltételeket teremthet az orosz fegyveres erők ellentámadásához a front más szektoraiban.

A harcok során kulcsfontosságú lesz a tartalékok és utánpótlás kezelése, adott esetben az ellenséges utánpótlás előzetes megsemmisítése.

13:37
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Atomerőművet támadhattak meg az ukránok

Oroszország szerint Kijev drónokkal próbálta megtámadni a Kurszk melletti atomerőművét - írja a The Guardian. A TASS orosz állami hírügynökség szerint: „A kurszki atomerőmű normál üzemben működik, október 26-án három drón (UAV) támadását hiúsították meg. Az eset nem befolyásolta az atomerőmű rendes működését."

A hírt független hírforrások még nem erősítették meg.

13:56
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Újabb Leopard tankokokat semmisítettek meg az oroszok

További négy Leopard tankot semmisítettek meg az elmúlt 24 órában az oroszok Vlagyimir Rogov, Zaporizsja megyei orosz tisztviselő szerint.

14:17
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Lettország azt tervezi, hogy elkobozza az orosz rendszámú autókat és átadja Ukrajnának

A lett Szejm első olvasatban jóváhagyta a közúti közlekedési törvényjavaslat módosításait. A tulajdonosoknak vagy regisztrálniuk kell az autót Lettországban, vagy a törvény hatálybalépésétől számított három hónapon belül ki kell vinniük az országból.

Ellenkező esetben az autót elkobozzák, a tulajdonosokat bírsággal sújtják, és "az elkobzott berendezéseket Ukrajnába tervezik átadni". Kivételt képeznek a tranzitforgalomban résztvevők.

A tervek szerint a törvényjavaslat november 15-én lép hatályba, amikor a Szejm megtartja második olvasatát.

14:36
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország új típusú fegyvert fejleszt – itt a „harci robot”

A NATO-hoz képest eddig gyengébbek voltak az orosz tarackok (önjáró lövegek), de most egy új fejlesztésnek köszönhetően mindez megváltozhat a harctéri színpadon.

"Coalition-SV" – ezt a nevet viseli, amely gyakorlatilag egy harci robot, mondja Bekhan Ozdoev a fejlesztő igazgatója.

Hatótáv 70-80 km, több, mint 10 lövés percenként. A torony, amelyhez 70 lőszer tárolható helyben, egy T-90-es tank alvázra van szerelve. A löveg nagy mértékben automatizált. írja a RIA.

14:56
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Az orosz különleges erők új taktikája

Elmondásuk szerint ezt a taktikát hatékonyan alkalmazzák a gyalogság ellen: ha ellenséges csoportot észlelnek, először egy 82 mm-es aknavetővel nyitnak tüzet, és azt lövészárkokba, óvóhelyekbe vagy általuk előre kialakított üregekbe terelik.

A 120 mm-es löveget már oda célozzák be. Az ellenség útjai általában kiszámíthatóak, és nincs menekülési lehetőség, ennek megfelelően vannak bizonyos bevetési zónák amelyeket ismerünk, és ezekre a megfigyelésekre alapozva ezeket a pontokat célozzuk meg. – mondja a Chaly hívónevű katona – írja a RIA.

15:16
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

A frissen megválasztott amerikai házelnök költségvetési szigort vezetne be Ukrajnával kapcsolatban

Johnson házelnök: Meg fogjuk találni a külföldi segélyek kifizetésének csökkentését, világos stratégiát és elszámoltathatóságot követelünk meg az ukrán pénzek tekintetében.

A Fox News csatorna "Hannity" című műsorának keddi adásában sugárzott interjúban Mike Johnson képviselőházi elnök kijelentette, hogy a republikánusok a költségvetés más részein is megszorításokat fognak találni az Izraelnek vagy Ukrajnának küldött pénz kifizetésére, továbbá arra vonatkozóan, hogy jövőbeni finanszírozást biztosítsanak Ukrajnának anélkül, hogy nagyobb elszámoltathatóságot és világos stratégiai tervet kapnának a Fehér Háztól. – írja a Breitbart.

15:36
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna fenntartja az alternatív export útvonalat a Fekete-tengeren

Az alternatív fekete-tengeri exportfolyosó minden fenyegetés ellenére továbbra is működni fog – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Az elnöki hivatal arról számolt be, hogy Zelenszkij megvitatta az útvonal üzemeltetését, valamint a hajóbiztosítást Rishi Sunak brit miniszterelnökkel folytatott telefonbeszélgetése során. A Reuters megjegyzi, hogy csütörtökön a kijevi székhelyű Barva Invest tanácsadó cég, az Ambrey brit biztonsági cég és egy speciális szervezet, az Ukrainian Ports arról számolt be, hogy Ukrajna felfüggesztette a folyosó használatát az orosz harci repülőgépek és tengeri aknák lehetséges fenyegetése miatt. Ukrán tisztviselők ezt tagadták.

15:57
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország felmondja a határon átnyúló együttműködési megállapodást Finnországgal

A nyilatkozat szerint Finnország Oroszországgal szembeni konfrontatív fellépései miatt mondják fel a több mint 10 éves megállapodást.

"A diplomáciai képviselet vezetőjét értesítették, hogy Finnország Oroszországgal szembeni konfrontatív fellépéseinek megtorló intézkedései között, beleértve a kereskedelmi, gazdasági és régiók közötti kapcsolatok megszakítását, a közvetlen emberek közötti kapcsolatokat, valamint az oroszok állampolgárság alapján történő megkülönböztetését a beutazási vízumok kiadásakor, Oroszország úgy döntött, hogy felmondja az orosz kormány és Finnország kormánya közötti, a határokon átnyúló együttműködés előmozdításáról szóló megállapodást, amelyet 2012. április 13-án írtak alá Helsinkiben" – közölte az orosz külügyminisztérium. 

16:17
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Zelenszkij megszólalt az orosz fekete-tengeri flottáról

Az orosz haditengerészet az elmúlt hónapban kivonult Ukrajna környékéről, de még mindig nincs biztonságban új horgonyzóhelyén a Fekete-tenger keleti részén, figyelmeztetett Volodimir Zelenszkij elnök, mondván, hogy továbbra is az ország újonnan beszerzett nagy hatótávolságú rakétáinak hatótávolságán belül lesznek.

Az orosz fekete-tengeri flottát – amelyet egy brit számítás szerint Ukrajna "funkcionálisan" már legyőzött – áthelyezték egy új grúziai bázisra, hogy elkerüljék az ukrán erők csapásait, de még ez sem fogja megmenteni őket - áll a figyelmeztetésben. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök keddi beszédében megígérte, hogy erői továbbra is rakétákkal és drónokkal fognak csapást mérni. – írja a Breitbart.

16:47
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Rekord méretű támogatást kap az orosz hadsereg 2024-ben is

Az orosz törvényhozásban támogatást kapott a katonai kiadások rekord mértékű növelése Moszkva Ukrajna elleni offenzívájának finanszírozására a törvényjavaslat csütörtöki első megvitatása során. A védelmi kiadások 2024-ben az összes kiadás közel egyharmadát teszik majd ki, 68%-kal, 10,8 milliárd rubelre (115 milliárd dollárra) nő az összeg – írja The Guardian. 

17:07
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán F-16-os pilótákat képeznek ki az USA-ban

Az Egyesült Államok ukrajnai nagykövete csütörtökön közölte, hogy ukrán pilóták gyakorlatoznak az Egyesült Államokban F-16-os vadászgépeken, ami kulcsfontosságú eleme Kijev katonai kívánságlistájának.

Az Egyesült Államok augusztusban hagyta jóvá, hogy F-16-os vadászgépeket küldjön Ukrajnába Hollandiából és Dániából, amint a pilótaképzés befejeződik. "Az ukrán pilóták most az Arizonai Légi Nemzeti Gárdával együtt gyakorlatoznak F-16-osokon" – mondta Bridget Brink nagykövet a közösségi médiában. 

17:27
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Az Ukrajnának szánt EU-segély feltételei – Fico szerint

Robert Fico új szlovák miniszterelnök azt mondta a többi uniós vezetőnek, hogy az Ukrajnának nyújtott 50 milliárd eurós uniós segélynek garanciákat kell tartalmaznia arra vonatkozóan, hogy a pénzeszközöket nem használják fel jogosulatlanul – közölte hivatala.

"Ukrajna a világ legkorruptabb országai közé tartozik, és a túlzott pénzügyi támogatást olyan garanciákhoz kötjük, hogy az európai pénzeket (beleértve a szlovákot is) nem fogják elsikkasztani" - mondta Fico.

17:48
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Amerikai üzleti körök keresnek a háborún

Az amerikai vállalatok bevételei kiugróan növekednek, mivel az olyan ügyfeleiknek, mint az amerikai kormány, újra fel kell tölteniük az Ukrajnába és Európa országaiba szállított fegyverkészleteik miatt megüresedett raktáraikat.

Az olyan vállalatok, mint a Lockheed Martin, a General Dynamics és mások arra számítanak, hogy a több százezer tüzérségi lőszerre, több száz Patriot rendszerre és páncélozott járművekre vonatkozó megrendelések száma jelentősen megnő, ami megalapozza elképzeléseiket. - The Guardian

18:07
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Lőfegyvereket csempésznek Ukrajnából Oroszországba Putyin szerint

Fegyvereket csempésznek Ukrajnából Oroszországba – mondta Vlagyimir Putyin elnök az Orosz Biztonsági Tanáccsal folytatott megbeszélésén.

"El kell gondolkodni azon, hogy a fegyverek és lőszerek hogyan érkeznek illegálisan Oroszországba jegyzem meg, Ukrajna területéről. Az ilyen fegyverek nem a fegyveres erőinkhez kerülnek, hanem orosz területre" – mondta az államfő.

Az elnök azt ajánlotta a Biztonsági Tanácsnak, hogy vitassa meg az oroszországi fegyverkereskedelem kérdését, általában véve is - írja a TASZSZ.

18:27
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Biden politikai haszonszerzés céljából hosszabbítja meg az ukrán-orosz háborút

"Erre szükségük volt" – jegyezte meg Tommy Tuberville szenátor, a szenátus fegyveres szolgálatok bizottságának tagja, aki szerint az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus már régen véget érhetett volna, de a Biden nem engedte.

Az AL rádió FM Talk 106.5 csatornáján csütörtökön sugárzott interjúban Tuberville azt állította, hogy Joe Biden elnök a Vlagyimir Putyin orosz elnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közötti megállapodás útjába állt a konfliktus korai szakaszában, amely megállapodás ukrán területek átengedését eredményezte volna.

Alabama szenátora szerint Bidennek szüksége van a háborúra, hogy elterelje a figyelmet saját korrupciós vádjairól – írja a Breitbart.

18:48
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Mindeközben az ukrán EU-s csatlakozás is napirenden

Miközben az EU vezetői Brüsszelben találkoztak, és megvitatták Ukrajna jövőbeli finanszírozását és katonai támogatását, egy másik kulcsfontosságú találkozóra is sor került az Ukrajna-EU társulás parlamenti bizottsága között.

Az ukrán parlament közleménye szerint "a résztvevők megvitatták Ukrajna előrehaladását az EU-hoz való csatlakozáshoz szükséges tagjelölti státusz megadását kísérő hét feltétel teljesítése terén". Hozzátették: "Ukrajna jelentős előrelépést tett a kérelemmel kapcsolatos hét feltétel teljesítése terén", és hogy "Ukrajna szinte teljes mértékben teljesítette mind a hét követelményt".

Ukrajna jelenleg Albánia, Bosznia-Hercegovina, Moldova, Montenegró, Észak-Macedónia, Szerbia és Törökország mellett az EU-hoz csatlakozni kívánó országok közé tartozik.

19:06
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Tüntetés Kijevben

A sorozott ukrán katonák feleségei és családtagjai összegyűltek a kijevi Függetlenség téren, azt követelve, kapják meg a jogot a sorkatonák arra, hogy 18 hónap után önként leszerelhessenek. "A katonáink erősek, de nem robotok" – kiabálták a tüntetők a tüntetésen.

A 18 és 60 év közötti ukrán férfiaknak megtiltották az ország elhagyását, és becslések szerint több tízezren menekültek el a katonai szolgálat elől, a jelentések szerint mintegy 20 000 embert fogtak el, miközben megpróbálták elhagyni és elkerülni az Oroszországgal folytatott háborút.

20:17
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Németország hatalmas segélyt küldött

Németország egy IRIS-T SLM légvédelmi rendszert, IRIS-T SLS rakétákat, 5000 darab 155 mm-es lövedéket és egyéb eszközöket adott át Ukrajnának legújabb segélyszállítmánya keretében - közölte a német kormány.

21:13
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

EU Bizottság: Folyamatban van az újabb orosz szankciócsomag kidolgozása

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke megerősítette, hogy folyik a munka a 12. orosz szankciós csomag előkészítésén, ami az orosz gyémántexport korlátozását is tartalmazhatja - jelentette az Európai Pravda október 27-én.

21:52
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Sikkasztás a kijevi erőmű javításánál

Az Állami Nyomozó Iroda (DBR) házkutatásokat tart egy kijevi hőerőmű telephelyén az erőmű javítására elkülönített pénzeszközök feltételezett ellopásával kapcsolatban - jelentette a DBR október 27-én.

22:40
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Több civil megsérült Nyikopolnál

A Dnyipropetrovszki terület Nyikopol városát ért orosz tüzérségi csapás megsebesített egy 5 éves kisfiút és egy 58 éves nőt - jelentette Szerhij Liszak kormányzó.

23:04
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Putyin nem várt bejelentése

Vlagyimir Putyin intézkedéseket sürget az illegális fegyver- és lőszerforgalom megállítására.
Az orosz Biztonsági Tanács ülésén elmondta, hogy Ukrajnából is érkeznek fegyverek Oroszországba.

El kell gondolkodnunk azon, hogyan jutnak be illegálisan fegyverek és lőszerek az Orosz Föderáció területére... többek között Ukrajnából
- mondta Putyin.

23:46
október 27, 2023
Vágólapra másolva!

Kinevezték az orosz légierő új parancsnokát

Viktor Afzalov vezérezredest nevezték ki az orosz légierő parancsnokává - erősítette meg az orosz védelmi minisztérium.

Ő látta el a légierő főparancsnokának feladatait, miután Szergej Szurovikin tábornokot augusztusban eltávolították a posztról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről