Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Elégedett a palesztin intézkedésekkel Izrael

Vágólapra másolva!
Izrael elégedett az Arafat-vezette Palesztin Hatóság fellépésével. Ugyanakkor mélyül az Arafat és az iszlám szélsőségesek közötti válság.
Vágólapra másolva!

Izrael kedden üdvözölte a Palesztin Hatóság terrorista-ellenes fellépését. Raanan Gisszin, az izraeli kormány szóvivője arra reagált, hogy a palesztin rendőrség hétfőn Gázában keményen fellépett az amerikai támadást elítélő muzulmán fiatalok ellen.

A Hamász által szervezett tüntetést követő összecsapásoknak legalább két palesztin halottja volt. Az izraeli kormányszóvivő kijelentette: reméli Jasszer Arafat ezen az úton halad tovább.

A palesztin rendőrök és a tüntetők közötti összecsapás után a Palesztin Hatóság lezárta az egyetemeket és az iskolákat a Gázai-övezetben. Magában Gáza városban viszonylag nyugalom volt, bár egyes útvonalakat lezártak a polgári személyek elől.

A hétfői összetűzésekben a palesztin biztonsági erők 142 tagja és 72 polgári személy megsebesült. Az AP szerint az összecsapások nyomán elmélyülni látszik a válság a Palesztin Hatóság és az iszlám szélsőségesek között.

Bírálat Szíriának

Izrael élesen bírálta az ENSZ Közgyűlésének azt a hétfői határozatát, amelynek eredményeként Szíria a Biztonsági Tanács tagja lett. Izrael keleti szomszédja 178 szavazatból 160-at kapott és 2002. január elsejétől Tunéziát váltja fel a BT tanácskozásain.

A kormány szóvivője "rossz tréfának és tragédiának" nevezte Szíria beválasztását. Raanan Gisszin utalt rá, hogy a BT-be most bekerült Szíria nyíltan vállalja tizenegy terrorista szervezet, köztük a Hamász, az Iszlám Dzsihád és a Hezbollah feletti "keresztapaságot".

Korábban:

Öt halottja van az újabb izraeli csapásnak

Az al-Aksza Mártírjainak Brigádja vállalta az afulai támadást

Palesztin halottak Izrael gázai támadása után

Véres palesztin-izraeli összecsapás a gázai övezetben

Izraeli telepest öltek meg Betlehemnél

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről