Eltűnt egy spanyol kisgép

Vágólapra másolva!
A spanyol partoktól 130 kilométernyire nyoma veszett egy légitaxinak, fedélzetén 8 amerikai üzletemberrel és 2 főnyi személyzettel. Az algériai Oránba tartó gép szerda délelőtt fél tizenegy körül tűnt el a radarképernyőkről.
Vágólapra másolva!

Nyolc amerikai üzletemberrel, és két fős spanyol személyzettel tűnt el egy kisrepülőgép a Földközi-tenger spanyol partjainál. A gép pilótája a rossz időre hivatkozva útvonal-módosítást kért a valenciai repülésirányítóktól szerda délelőtt 10 óra 20 perckor. A repülőgép ezután, körülbelül 130 kilométerre a partoktól eltűnt a radarképernyőkről.

A barcelonai amerikai konzulátus szóvivője e CNN-nek elmondta, hogy valószínűleg a rossz idő a felelős a szerencsétlenségért, de az Egyesült Államok madridi követségén csak annyit közöltek: "egyelőre nem jellemeznénk" a gép eltűnését.

A gép úticélja az algériai Orán volt. A tegnapi nap folyamán a spanyol hadsereg helikopterei és repülői négy órás keresés ellenére sem bukkantak a gép nyomára. A kutatást éjszakára felfüggesztették, de csütörtök reggeltől folytatják - írja a CNN