Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Ingerlő anyagot postáztak Jordánia bécsi főkonzulátusára

Vágólapra másolva!
Ingerlő gáz szabadult ki abból a küldeményből, amit Jordánia bécsi főkonzulátusára küldtek ismeretlenek. Az alkalmazottat, aki a borítékot kinyitotta, már kiengedték a kórházból. A szakemberek szerint a levélbe "ingerlő harci anyag" volt.
Vágólapra másolva!

Jordánia bécsi főkonzulátusán egy levélből pénteken a torkot és szemet erősen ingerlő gáz áramlott ki - jelentette a Neue Kronen Zeitung.

A borítékot kinyitó alkalmazottat görcsös köhögés és a szemében maró érzés kínozta, de a kórházból rövid kezelés után haza lehetett bocsátani.

Az osztrák hatóságok a lehető legkomolyabban veszik az esetet: a levelet - amelynek tartalmáról a beszámoló biztonsági okokból nem szól - az államrendőrség vizsgálja, a vegyszert pedig a hadsereg szakembereinek adták át.

A szakemberek az osztrák hadsereg nukleáris, biológiai és vegyi támadások elhárítására kiképző iskolájában kimutatták, hogy úgynevezett "ingerlő harci anyagról" van szó, de ez kis adagokban nem okoz jelentős kárt, csak a torkot és a szemet irritálja, s véső esetben enyhe marásokat okozhat.

A biztonsági okokból meg nem nevezett, gyorsan illanó anyagot a szakértők szerint bárki előállíthatja különösebb kémiai felkészültség nélkül - mondták a szakemberek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről