<P>Három szökésben lévő terroristát keresnek</P>

Vágólapra másolva!
Három szökésben lévő személyt keresnek a német és az amerikai hatóságok, akikről kétséget kizáróan megállapították, hogy részt vettek a szeptember 11-ei terrortámadások tervezésében, és kapcsolatban álltak a gépeltérítőkkel.
Vágólapra másolva!

Amerikai és német illetékesek kedden bejelentették, hogy nyomon követtek három olyan feltételezett gépeltérítőt, akik terrorista-szervezete Hamburg közelében működött legalább 1999 óta. Azt is elmondták, hogy három másik tag elfogását rendelték el, akik még mindig szabadlábon vannak - írta a Foxnews.

A német hatóságok korábban már kiadtak nemzetközi letartóztató parancsot Said Bahaji, Ramsi Binalshibh és Zakariya Essabar ellen. John Aschroft amerikai igazságügy-miniszter elmondta, hogy három emberről tudnak, akiknek kiterjedt kapcsolatai voltak. Így kapcsolatban álltak Mohamed Attával és Marwan Al-Shehhivel, akik a feltételezett pilótái voltak az egyik olyan gépnek, amelyik a Világkereskedelmi Központba csapódott. Valamint Ziad Jarrahhal, aki rajta lehetett a Pennsylvaniánál lezuhant gépen.

A német belügyminiszter, Otto Schily találkozott az amerikai igazságügy-miniszterrel kedden, de a nyomozás érdekeire hivatkozva nem hoztak nyilvánosságra részleteket olyan bizonyítékokról, melyek szerint a három keresett személy benne lett volna a támadás megszervezésében.

A hatóságoktól a Foxnews megkérdezte, hogy miért nem emelnek vádat az említett személyek ellen az USA-ban, ha a német hatóságok kétséget kizáróan megállapították, hogy a három szökésben lévő ember felelős a támadások tervezéséért. Az igazságügyi minisztérium szóvivője annyit közölt, hogy majd ha itt lesz az ideje, akkor megteszik ezt a lépést.

Ashcroft beszámolt arról is, hogy 12 FBI-ügynök működik együtt a német társszervekkel a nyomozásban.