Elfogták az al-Kaida egy ausztrál tagját

Vágólapra másolva!
A szövetséges csapatok az al-Kaida hálózatának kétezer katonája után kutatnak a kelet-afganisztáni hegyekben. Az amerikai védelmi minisztérium továbbra sem tudja, hol tartózkodik a szeptemberi merényletekkel vádolt Oszama bin Laden. Időközben Sydneyben a hatóságok átadtak az amerikai hadseregnek egy ausztrál férfit, akit Afganisztánban, az al-Kaida elfogott emberei között találtak.
Vágólapra másolva!

Amerikai és brit alakulatok kétezer al-Kaida-terrorista után kutatnak a kelet-afganisztáni Nangarhár tartomány hegységeiben. A BBC riportere hétfőn helyi forrásokra hivatkozva jelentette, hogy Oszama bin Laden megmaradt harci osztagai kis csoportokra szakadva továbbra is bujkálnak, vezérük holléte azonban nem ismeretes. A Pentagon hétfői közlése szerint folytatódnak az al-Kaida fegyvereseinek rejtekhelyeként számon tartott Tora Bora elleni bombázások.

A Tora Borától néhány kilométerre lévő Agam településen a helyi afgán erők a sajtónak bemutattak 19 al-Kaida-harcost, akiket az ország keleti részén fekvő hegyekben fogtak el. A sebesült foglyok között kilenc afgán és tíz külföldi volt.

Sydneyben az ausztrál hatóságok átadtak az amerikai hadseregnek egy 26 éves, ausztrál állampolgárságú, az iszlám hitre áttért férfit, akit Afganisztánban az al-Kaida tagjai között fogtak el. David Hicks a második "nyugati", akit Oszama bin Laden hívei között találtak. December elején Mazari-Sarif közelében tartóztatták le az amerikai John Walker Lindhet, aki a tálibok közé állt.