Tovább keresik az eltűnt férfit a San Franciscó-i repülőtéren

Vágólapra másolva!
Újra megindult a légiforgalom a San Franciscó-i nemzetközi repülőtéren. A több ezer evakuált utast ismét átvizsgálják a biztonságiak, mielőtt visszaengednék őket az épületbe. Továbbra is keresik azt a férfit, aki eltűnt, miután a biztonsági vizsgálat során robbanóanyag nyomaira bukkantak a cipőjén.
Vágólapra másolva!

Újra megnyitották a San Franciscó-i repülőtér lezárt terminálját. Korábban ugyanis 28 beszállókaput lezártak a United Airlines termináljában, mivel a biztonsági vizsgálat robbanóanyag maradványait érzékelte egy férfi cipőjén. Ezt a vizsgálatot azt követően vezették be, hogy a múlt év decemberében egy férfi a cipőjébe rejtett robbanószerrel megpróbálta felrobbantani magát a Párizs-Miami járaton.

A BBC információi szerint a férfi, aki a United Airlines egyik járatán utazott volna, azt állította a biztonsági szolgálat embereinek, hogy a cipőjén talált nyomok petárdából származnak, mielőtt azonban alaposabban kikérdezhették volna, a gyanús férfi eltűnt a tömegben. Illetékesek szerint valóban elképzelhető, hogy a cipőn talált maradványok egy bizonyosfajta szívgyógyszerből, esetleg petárdából származnak.

Szemtanúk leírása szerint az utas egy negyvenes éveiben járó fehér férfi volt. A United Airlines váróterméből azonnal több ezer utast evakuáltak, akiket újra alapos vizsgálatnak vetik alá, mielőtt visszaengednék őket az épületbe. A biztonságiak tovább kutatnak az eltűnt férfi után.