<P class="MsoNormal">Száznál több áldozat Dzsenínben

Vágólapra másolva!
A dzseníni menekülttábornál komoly ellenállásba ütköztek az izraeli erők, akik 11 katonájukat veszítették el a harcokban. A Haaretz beszámolója szerint több mint 100 palesztin halt meg.
Vágólapra másolva!

Az izraeli erők erős ellenállásba ütköztek Dzsenin városánál hétfő éjjel. Eddig 11 izraeli katona halt meg mióta Izrael bevonult a ciszjordániai városokba. Az al-Dzsazíra televízió jelentése szerint a dzseníni palesztin menekülttábor területén a palesztin harcosokkal vívott ütközetben 9, Náblusz térségében pedig két izraeli katona halt meg. Simon Perez izraeli külügyminiszter mészárlásnak nevezte a hadsereg akcióját a dzseníni menekülttáborban, melyben száznál több palesztin veszítette életét - írja a Haaretz izraeli lap.

A palesztinok két ízben is kelepcébe csalták a behatoló izraeli katonákat. Az első összecsapásban a palesztinoknak egy tartalékosokból álló osztagot sikerült sarokba szorítaniuk. Ez az osztag, miután veszteségeket szenvedett, segítséget kért egy harcedzett elitalakulattól. Ám a palesztinok ezt az osztagot egy aláaknázott térségre csalogatták, s az aknák felrobbantak. A halottakon kívül egy eltűnt izraeli katona is súlyosbítja az izraeli veszteséglistát - őt feltételezések szerint foglyul ejtették.

Korábban:

Izrael megkezdte a csapatkivonást két megszállt városból

Nem hiányzik a könyvtárából?

Ian V. Hogg: Az izraeli hadigépezet

Martin Gilber: Izrael története