Újabb öngyilkos merénylet Izraelben

Vágólapra másolva!
Felrobbantotta magát egy öngyilkos merénylő Haifa közelében. Egyelőre nem tudni, hogy a támadásnak hány áldozata van. Kedd este is végrehajtottak egy merényletet egy Tel-Aviv melletti városban, melyben 16-an meghaltak és 50-en megsérültek.
Vágólapra másolva!

Egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát Haifa észak-izraeli kikötőváros közelében. A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy a robbanástól darabokra tépett merénylőn kívül meghalt-e más is. A magányos pokolgépes elkövető feltételezhetően idő előtt helyezte működésbe robbanószerkezetét. Az izraeli rádió jelentése szerint az itteni buszmegállóban izraeli katonák várakoztak, és valószínűleg őket szemelte ki támadásának célpontjául a merénylő. Az útkereszteződés néhány kilométernyire van a Jordán nyugati partvidékén elterülő Dzsenín városától.

Tegnap este is végrehajtottak egy pokolgépes merényletet Izraelben, a Tel-Aviv közelében fekvő Rison Lecion városban. Az öngyilkos merénylő egy bálteremben robbantott, megölt legalább tizenhat embert és több mint 50-et megsebesített.

A Tel-Aviv közeli merénylettel kapcsolatban egy telefonáló a szélsőséges palesztin Hamasz szervezet nevében azt közölte, hogy a merényletet a Hamasz fegyveres szárnyának egy tagja követte el. A névtelen telefonáló azt mondta, hogy még a héten újabb támadásokat fognak indítani, és szent háborút hirdetnek minden izraeli ellen válaszul azért, amit az izraeli hadsereg a dzseníni menekülttáborban művelt.

Korábban:

Öngyilkos merénylet Tel-Aviv közelében

Nem hiányzik a könyvtárából?

Ian V. Hogg: Az izraeli hadigépezet

Martin Gilber: Izrael története