Az al-Kaidához vezetnek a vasárnapi iraki merénylet szálai

Vágólapra másolva!
Az al-Kaida feltételezett műveleti parancsnoka, Abu Muszab az-Zarkávi vezette csoport vállalta magára a vasárnap Bagdad közelében végrehajtott, kilenc halálos áldozattal járó kettős pokolgépes támadás elkövetését.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen merénylők autóba rejtett pokolgépet robbantottak fel az iraki polgári védelmi hadtest Tádzsiban levő támaszpontjának kapujában. "Ennek az országnak az egyik hőse, nyugodjék békében, lecsapott az amerikai erők egyik támaszpontjára a Bagdadtól északra fekvő Tádzsiban, és sokakat megölt" - áll a Dzsamáat at-Tauhíd val-Dzsihád nevű szervezet közleményében, amelyet a világháló egy, muzulmán szélsőségesek működtette honlapján helyeztek el.

"Egy másik hős a hadsereg és a rendőrség egy, közelben (az amerikai támaszpont közelében) lévő központját vette célba" - olvasható a közleményben, amelynek szerzője becsmérlően szól az iraki rendőrség és katonaság kötelékében szolgálókról: "Az amerikaiak szövetségeseivé szegődtek, olcsón eladták a vallásukat, a becsületüket és az országukat".

A közlemény hitelességét egyelőre nem sikerült megállapítaniuk az arra illetékeseknek.