Levélbomba robbant egy olasz tévénél

Levélbomba robbant Silvio Berlusconi olasz kormányfő tulajdonában lévő egyik televízió milánói irodaépületében, könnyebben megsebesítve a postai küldeményt felbontó titkárnőt.

A bombát rejtő csomagot a Tg4 televízió hírigazgatójának, Emilio Fedének címezték, a küldeményt azonban titkárnője bontotta fel. A hölgy könnyebben sérüléseket szenvedett, az irodában pedig kisebb anyagi károk keletkeztek.

A milánói központú Tg4 televízió egyike annak a három, Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök tulajdonolta kereskedelmi tévének.

A merénylet előtt alig néhány órával kisebb robbanás volt a Select Italia Lavoro nevű munkaközvetítő cég milánói irodahelyiségében is: az épületbe ismeretlen tettesek gyújtóbombát dobtak, de az nem okozott komolyabb károkat.

Két nappal ezelőtt Genova egyik rendőrállomásán szintén levélbomba robbant, megsebesítve egy 20 éves rendőrt. A hétfői incidens óta már többször volt bombariadó a városban.

A G8-ak (a hét legfejlettebb ipari ország és Oroszország) pénteken Genovában kezdődő csúcsértekezlete előtt az olasz rendőrség rendkívül szigorú biztonsági óvintézkedéseket tesz. Az viszont egyelőre nem biztos, hogy a szerdai robbantásokat a csúccsal kapcsolatos globalizáció-ellenes tiltakozásoknak szánták-e az ismeretlen elkövetők.