Szinte teljesen használhatatlanok a megtalált fekete dobozok

Nem tudnak a nyomozók használható információkat szerezni a Pentagonnál illetve a Pennsylvániában lezuhant gépek fekete dobozaiból.Az egyik doboz teljesen üres, a terroristák valószínűleg letörölték a szalagot.

Az ABC News jelentése szerint a hatóságok egyelőre alig tudtak használható információkat nyerni a Pentagonnál illetve a Pennsylaviában lezuhant repülőgépek fekete dobozaiból. A Pennsylvaniában szerencsétlenül járt utasszállító repülési adatokat rögzítő dobozát csütörtökön találták meg és a szakértők jelenleg is vizsgálják. Ugyanakkor a másik doboz, amely a pilótafülke beszélgetéseit rögzítette, erősen megrongálódott, így az eddigi vizsgálatok eredménytelenek voltak.

A mentési munkálatok során előkerültek a Pentagonnál becsapódott gép fekete dobozai is. A szakértők megállapították, hogy a hangszalag, amely rendes körülmények között legalább az utolsó 30 perc beszélgetéseit tartalmazza, teljesen használhatatlan. Úgy tűnik, hogy a szalag vagy üres volt, vagy tartalmát letörölték.

A fekete doboz tartalma azért lenne fontos a nyomozók számára, mert kiderülhet, hogy a Pennsylvániában lezuhant géppel hova akartak eljutni a terroristák. Emellett fontos információkat tudhatnak meg a géprablókról és a repülőn történtekről.