Amerika nem tud második kémrepülő lelövéséről

A Pentagon szóvivője vasárnap sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta az afganisztáni tálib kormányzat bejelentését, miszerint már a második kémrepülőt lőtték le az ország felett. Az amerikai védelmi minisztérium elismerte egy korábbi gép elvesztését.

A Pentagon szóvivője vasárnap sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta az afganisztáni tálib kormányzat bejelentését, miszerint már a második kémrepülőt lőtték le az ország felett. Az első idegen eredetű gép eltalálását szombaton adta hírül a tálib milícia. Az amerikai védelmi minisztérium részéről akkor azt nyilatkozták, hogy elvesztették kapcsolatot az egyik pilóta nélküli gépükkel, de ez nem azt jelenti, hogy lelőtték a robotrepülőt.

"Nincs információnk" a bejelentésről, sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk azt - mondta Cheryl Erwin, a Pentagon szóvivője.

A tálib milícia szombaton azt jelentette, hogy lelőttek egy azonosítatlan repülőgépet. Nem sokkal később az amerikai kormányzat azt nyilatkozta, hogy elvesztette a kapcsolatot az egyik kémrepülőjével, ami azonban nem azt jelenti, hogy a robotrepülőt lelőtték.

Vasárnap a tálibok bejelentették, hogy lelőttek egy újabb gépet - írja az Afghan News az AFP-re és az ITAR-TASZSZ-ra hivatkozva.