Pokolgép robbant Hebron városától délre az országút mentén, súlyos károkat okozva egy arra haladó, diákokat szállító autóbuszban - jelentette kedden az izraeli rádió, valamint biztonsági és kórházi források. A jelentés szerint legalább három diák megsebesült. A merénylet Bani Naim település közelében történt.

A jelentés szerint három diák megsebesült, egyikük súlyosan.A merénylet Bani Naim település és Kirjat Arba zsidó telep közelében történt a Jordán folyó nyugati partján. A busz negyven diákot szállított, és éppen pihenőt tartott a támadás pillanatában. Mint a legtöbb jármű a feszültséggel terhes vidéken, ez is megerősített karosszériájú busz volt - azok sebesültek meg, akik a robbanás pillanatában éppen a járművön kívül tartózkodtak.

Az izraeli-palesztin feszültség húsz hónappal ezelőtti kiéleződése óta a zsidó telepesek gyakori célpontjai az izraeli megszállást elutasító palesztin támadásoknak - emlékeztet a Reuters hírügynökség. Hebron városa különösen sérülekeny e téren, mert több mint százezer palesztin lakos mellett néhány száz főnyi izraeli is lakik benne elkülönülten.