Több órán keresztül tartotta rettegésben hétfő délután egy sapanyol iskola kisdiákjait egy késsel fenyegetőző férfi. A fiatalember 25 gyereket és egy tanárnőt ejtett túszul Barcelona közelében, és egymillió eurót kért elengedésükért. A rendőrök estére rá tudták beszélni a fiatalembert, hogy mondjon le követeléséről.

Kora este elfogták és letartóztatták azt a fiatalembert, aki késsel fenyegetőzve túszul ejtette egy egy spanyolországi általános iskola egyik osztályának 25 tanulóját és egy tanárnőt hétfő délután. A támadó néhány óra múlva kiengedett az épületből először 16, majd újabb öt kisdiákot.

A rendőrök körülzárták az iskolát, a többi diákot és tanárt azonnal kihozták onnan. Tárgyalásba kezdtek a férfivel, aki délután váratlanul rontott be az iskola egyik termébe. A támadó egymillió eurós váltságdíjat követelt a gyerekek elengedéséért cserébe. A jelentések szerint sikerült rábeszélniük a fiatalembert, hogy mondjon le követeléséről, és engedje el a gyerekeket.

Az egyházi kezelésben lévő iskola Barcelonától délre, Hospitalet de Llobregat városban van. A rendőrség mesterlövészeket küldött a helyszínre, több mentőautó is készenlétben állt. Az iskolán kívül a foglyul ejtett gyerekek szüleit pszichológusok próbálták megnyugtatni.

A szemtanúk elmondták, hogy a férfi biztosan mozgott az iskolában, ezért többen arra gondolnak, hogy az intézmény egykori diákjáról lehet szó. Nem zárják ki annak a lehetőségét sem, hogy belső segítői is voltak.