Szamárkordéról lőtték az olajminisztériumot Bagdadban

Rakéták csapódtak a bagdadi olajminisztérium és két szálloda épületébe Irakban. A rakétákat péntek hajnalban egy szamárkordéról lőtték ki az épületekre. A támadásokban legalább egy ember megsebesült. Az országot megszállva tartó amerikai csapatok a támadás után átvizsgálták a környéket, és az olasz nagykövetség épülete közelében szintén rakétákkal megrakott kordét találtak.

Rakétákat lőttek ki az olajminisztérium, a Palesztina és a Sherat szállodák épületére péntek hajnalban, Bagdadban. A minisztérium épületében tűz ütött ki. A támadásokban egy ember sérült meg.

Szemtanúk elmondása szerint hajnalban egy ember szamárkordéval hajtott a szállodaépületek közelébe, majd rakétagránátokat lőtt ki az épületekre a kocsiról. A kordéval könnyen a szállodák közelébe férkőzhetett, ugyanis az épületeket az amerikaiak elsősorban öngyilkos merényletek ellen védik: betonfal épült a szálloda köré, hogy az öngyilkos merénylők ne hajthassanak a szállodákba robbanóanyaggal megrakott járműveikkel.

A környéket átvizsgáló amerikai csapatok megtalálták a szamarat és a kordét, néhány rakétával. A támadót nem sikerült elfogni. Úgy tűnik azonban, hogy nem elszigetelt akcióról van szó, ugyanis kÉT, rakétákkal megrakott szamárkordét találtak a bagdadi olasz követség épületénél.

KAPCSOLÓDÓ CIKK