Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Túlszaporodásért büntettek egy kínai családot

Vágólapra másolva!
Húsz millió forintnak megfelelő összegre büntettek Kínában egy házaspárt, mert túlszaporodtak. A pár kettővel lépte túl az engedélyezett gyereklétszámot, amely jelenleg Kínában egy. Mivel nem tudták kifizetni a bírságot a hatóságok lezáratták a házukat.
Vágólapra másolva!

Túlszaporodás miatt húsz millió forintnak megfelelő összegre büntettek Kínában egy házaspárt, és lezárták a házukat. A pár kettővel lépte túl az engedélyezett gyereklétszámot, amely egy. Első fiuk 1997-ben született, tavaly viszont rögvest kettővel lépték túl a limitet, mert ikerfiaik születtek. A sencseni házaspárt a bíróság most 780 ezer jüan megfizetésére kötelezte, és mivel ezt nem tudták teljesíteni, hatósági pecséttel lezárták a házukat. Ez a lépés jogában áll a hatóságnak, mit több, a gyereklétszámot túllépő szülők rokonainak házát is lezárathatja. A pénzbüntetés mindazonáltal szokatlanul magas összegű.

A sencseni bíróság egy füst alatt további nyolc házaspárt is megbüntetett túlzott gyermekáldás miatt, ám hogy mennyire, arra nem tért ki Beijing Morning Post című kínai lap. 1,3 milliárd lakosával Kína a világ legnépesebb országa, éppen ezért szigorúan szabályozza a születések számát. A városi házaspároknak egy gyermekük lehet, de vidéken is sokfelé ennyi a kvóta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről