Fotót hamisított Bush kampánycsapata

Vágólapra másolva!
George W. Bush republikánus elnökjelölt kampánycsapata kínos szituációba került, amikor kénytelenek voltak beismerni, hogy egy tévés kampányfelvételt digitálisan átszerkesztettek. A felvételen a szónokló Bush mögötti pódiumon katonák tömege látható, azonban az arcok azonosak.
Vágólapra másolva!

A George W. Bushról nemrégiben készült kampányfelvételen a republikánus elnök-elnökjelölt háta mögött álló katonák számát digitálisan növelték meg, hogy a tömeg nagyobbnak tűnjön. A kínos hibáért Bush kampányfőnöke vállalta a felelősséget, miután kénytelen volt beismerni a csalás tényét.

Demokrata párti megszólalók szerint "jellemző, hogy Bush hamis kampányfotókat gyárt". Joe Lockhart, John Kerry demokrata elnökjelölt szóvivője szerint Bush kampányából már eddig is hiányzott az őszinteség. Szerinte nem lehet elhinni, amit a republikánusok mondanak, "de most már abban sem bízhatunk, amit látunk".

Forrás: ==
Az ismétlődő arcok

A kampányfelvétellel, amelyet csütörtökön jelentettek meg, Bush és csapata arról próbálja meggyőzni a szavazókat, hogy helyes volt az iraki háború megkezdése, és tisztelegni akar az elhunytak és családtagjaik előtt. A reklám, melynek kijavítására ígéretet tett az elnök kampányfőnöke, amerikai kábeltévéken és Ohio államban fut.

Kövesse az [origo]-n a választási eseményeket, 23 óra után már ismertetjük az exit-pollokat, éjféltől pedig befuthatnak az első eredmények. Addig pedig nézze meg választási összeállításunkat!