Megölték a Pearl-gyilkosság egyik gyanúsítottját

Vágólapra másolva!
Egy fontos al-Kaida-vezetőt öltek meg vasárnap Pakisztánban. Amdzsad Huszain Farúkit egyebek mellett Daneil Pearl amerikai újságíró meggyilkolása miatt keresték a hatóságok. A terrorista egy tűzharcban esett el, amelynek során több másik szélsőségest is letartóztattak Pakisztán déli részén.
Vágólapra másolva!

A pakisztáni katonai rendőrség egységei végeztek azzal az al-Kaida-vezetővel, akit Daniel Pearl amerikai újságíró 2002-es meggyilkolásában való részvétellel gyanúsítottak. Amdzsad Huszain Farúki egy négy órán át tartó tűzharcban vesztette életét az ország déli részében vasárnap. Két-három másik férfit pedig letartóztattak a pakisztáni hatóságok. Sejk Rasid Ahmed pakisztáni információs miniszter szerint a letartóztatottak "fontos" személyiségek, de kilétüket nem fedte fel.

Daniel Pearlt még 2002 januárjában rabolták el Karacsiban, majd lefejezték. A gyilkosságról videofelvételt készítettek a terroristák, amelyet nyilvánosságra is hoztak. Farúki - akit ezenkívül két, Pervez Musarraf elleni merényletkísérlet miatt is kerestek - Pearl meggyilkolása óta bujkált. Feltételezések szerint kapcsolatban állt Hálid Sejk Mohameddel, az al-Kaida harmadik legfontosabb vezetőjével, akit tavaly fogtak el Pakisztánban.

A Pearl-gyilkosság miatt eddig négy iszlám szélsőségest ítéltek el Pakisztánban, ám a bűntett hét másik elkövetőjét - köztük azokat, akik elvágták az újságíró torkát - eddig nem sikerült kézre keríteni.