Kaltenbach az európai emberi jogok biztosa lehet

Vágólapra másolva!
A Kaltenbach Jenő kisebbségi ombudsmant ajánlja a magyar kormány az Európa Tanács emberi jogok biztosának. Az indoklás szerint rendelkezik azon ismeretekkel, és tapasztalatokkal, amelyek feladat színvonalas ellátására alkalmassá teszik.
Vágólapra másolva!

Magyarország jelöltet állít az Európa Tanács egyik legfontosabb tisztségére: a kormány javasolja, hogy Kaltenbach Jenő, a nemzeti etnikai és kisebbségi jogok országgyűlési biztosa legyen majd a nemzetközi szervezet új emberi jogi biztosa - közölte Kiss Péter kancellária miniszter hétfőn Varsóban, az Európa Tanács csúcsértekezletén mondott beszédében.

Az Európa Tanács magas rangú tisztségei közül talán leginkább ez az a poszt, amelynek eredményes betöltésénél különösen fontosak a demokratikus átmenet során szerzett sajátos tapasztalatok - indokolt a miniszter. "A magyar kormány ezért Kaltenbach Jenő személyében jelöltet állított e tisztségre. Ismerve jelöltünk személyes kvalitásait, szakmai felkészültségét, nemzetközi elismertségét, meggyőződésem, hogy rendelkezik azon ismeretekkel, és tapasztalatokkal, amelyek alapján az Európa Tanács emberi jogi biztosi posztjának színvonalas betöltésére alkalmassá válhat" - mondta Kiss Péter.