Hat pokolgép ébresztette szombaton Irakot

2005.04.23. 12:16

Hat pokolgép robban szombaton Irak különböző részein. A detonációkban 12 ember meghalt, 32 megsérült.

Hat pokolgépes merénylet tizenkét ember életét oltotta ki, további harminckettő sérülését okozta szombaton reggel Irakban. Út szélén elhelyezett pokolgép robbant fel Bagdad külterületén az iraki hadsereg egy arra haladó gépkocsikonvoja mellett. Kilenc katona halt meg ettől a robbanástól, további húsz pedig megsebesült - közölte a helyi rendőrség. Az iraki foglyok amerikai őrök általi megkínzatásáról elhíresült Abu Graib börtönhöz közel, attól hét kilométernyire történt a támadás.

Iraki katonai konvojt ért támadás a Bagdadtól 360 kilométernyire északnyugatra fekvő Moszulban is. Három katona megsebesült. Két halálos áldozata volt a Bagdadtól északkeletre fekvő Baakúbában két robbanásnak, amelyek egymástól száz méternyire és néhány másodperces időközzel következtek be. Az egyik áldozat egy tízéves kislány. Négy további civil megsérült.

A Bagdadtól 95 kilométernyire északra fekvő Szamarrában egy iraki civil vesztette életét egy útszélen elhelyezett szerkezet robbanása következtében. Öngyilkos merénylő felrobbantotta a gépkocsijában elhelyezett pokolgépet a Bászrához közeli Abu al-Kászib város síita mecsetje közelében. Két iraki járókelő megsérült. Járőröző rendőrök sérültek meg Bagdad keleti részén egy pokolgép robbanása következtében. Az út szélén elhelyezett szerkezet akkor lépett működésbe, amikor a két rendőr járőrgépkocsija elhaladt mellette.

KAPCSOLÓDÓ CIKK