Közel ötvenen meghaltak, amikor pánik tört ki segélyre váró földönfutók között vasárnap a dél-indiai Madrászban. Körülbelül háromezer ember igyekezett egymást taposva hozzájutni a segélycsomagokhoz, mivel azt hitték ez lesz az utolsó alkalom, hogy segélyt kapnak.

Legalább 45 ember meghalt meg és 50-en megsebesültek vasárnap a dél-indiai Madrászban, egy segélyosztó központban kitört tülekedésben. A térségben a közelmúltban heves esőzések pusztítottak, ezért körülbelül 170 ezer embernek el kellett hagynia otthonát. A földönfutóvá vált embereket szükségtáborokban helyezték el, és 150 segélyosztó helyet alakított ki nekik a kormány, ahol a legszükségesebb élelemmel és egyéb javakkal látják el őket.

Tamilnádu szövetségi állam fővárosában egy ilyen helyen - egy iskolánál - tört ki pánik a várakozók között, miután elterjedt az a hír, hogy vasárnap lesz az utolsó segélyosztás. Összesen mintegy 3 ezer ember igyekezett kétségbeesve, egymás taposva hozzájutni az élelmiszercsomagokhoz. Az áldozatok többsége az első felmérések szerint nő és gyermek - jelentette a PTI hírügynökség.