Hezbollah-főnökre vadászó terroristákat fogtak el

Vágólapra másolva!
A libanoni katonai titkosszolgálat hétfői libanoni sajtóértesülés szerint elfogott kilenc feltételezett terroristát, akik Haszan Naszrallah sejknek, a Hezbollah libanoni síita terrorszervezet vezetőjének életére törtek.
Vágólapra másolva!

A kilenc férfi letartóztatásának tényét megerősítették bejrúti igazságügyi körök, azt viszont tagadták, hogy a Hezbollah főtitkára lett volna a hírek szerint egy fundamentalista szunnita szervezethez tartozó libanoniakból és palesztinokból álló társaság célpontja.

A Hezbollah szóvivője ezzel szemben megerősítette az asz-Szafír című libanoni lap hétfői számában megjelent értesülést, miszerint Naszrallah sejk volt a múlt héten letartóztatott sejt kiszemelt áldozata. A merényletet tervezőknél, akik szorosan figyelemmel kísérték a Hezbollah-vezér mozgását, különböző fegyvereket, többek között rakétákat találtak. Naszrallah sejk elődjével az izraeli hadsereg végzett 1992-ben.

A Hezbollah politikai pártként bejutott a libanoni parlamentbe. Noha a szervezet milíciáját az amerikai kormányzat terrorszervezetnek minősítette, a cédrusok országában a síita csoport által Izraellel szemben folytatott fegyveres harc okán sokan felszabadítási mozgalomként tekintenek a Hezbollahra.