Rövid időre kórházba szállították az izraeli elnököt

Vágólapra másolva!
Rosszullét miatt kivizsgálásra kórházba szállították kedd este Móse Kacav izraeli elnököt, aki ellen rendőrségi nyomozás folyik nemi erőszak ügyében - jelentette az izraeli katonai rádió.
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Móse Kacav izraeli elnök

Az izraeli egészségügyi minisztérium tisztségviselőire hivatkozó jelentés szerint Kacavot a jeruzsálemi Hadassza kórházba szállították be, ahol kardiológiai vizsgálatokat végeztek rajta. A politikust mintegy két órával később hazaengedték, mert egészségi állapota nem indokolt kórházi kezelést.

Kacavot egy nappal azután szállították be kivizsgálásra, hogy az államfő visszautasította a lemondását célzó felhívásokat. Menáhem Mazuz izraeli főügyész múlt vasárnap javasolta az elnök hivatalából való önkéntes felfüggesztését a rendőrségi vizsgálat idejére, az izraeli kormány több minisztere pedig lemondásra szólította fel az államfőt.

Az izraeli rendőrség októberben közölte: bizonyítékai vannak arra, hogy a 60 éves Kacav megerőszakolta, illetve szexuálisan zaklatta több női alkalmazottját, továbbá törvénytelen telefonlehallgatásokat rendelt el. A köztársasági elnök tagadja a vádakat, amelyeket politikai ellenfelei összeesküvésének tekint. Kacav úgy véli, hogy az önkéntes visszalépését beismerésként értelmeznék.