Képzeld azt, hogy Bronxban vagy, három fekete az anyádat veri és egy gépfegyver van a kezedben - ezzel a felvezetéssel tartott egy kiképzőtiszt lőgyakorlatot egy német laktanyában. A röhögcsélő kiskatonáknak ezután tüzet kellett nyitniuk, miközben azt ordították: "kurva anyád". A német hadsereg vizsgálódik az ügy miatt.

Katonai kiképzésről készült videót vizsgálnak Németországban. A felvételen egy kiképzőtiszt azt magyarázta a hozzá beosztott kiskatonáknak egy lőgyakorlaton: amikor tüzelnek, képzeljék azt, hogy három bronxi feketére lőnek - írja a Guardian.

A másfél perces felvétel a myvideo.de videomegosztó oldalra került fel. A felvételen a Guardian szerint az hallható, amint a kiképző a következőket magyarázza egy gépfegyveres katonának: "Bronxban vagy. Egy fekete furgon áll meg előtted. Három afrikai-amerikai száll ki belőle és a legdurvább módon bántalmazzák anyádat".

A brit lap szerint a katona ezen a ponton kuncogni kezd, majd a kiképző így folytatja: "Minden lövés előtt egy hangos 'kurva anyádat' akarok hallani". A kiskatona megint nevet, majd a tűzparancs után lőni kezd és a parancsnak megfelelően ordít.

A bronxi kerületi vezetés azonnal tiltakozott a felvétel nyilvánosságra kerülése után. A tavaly júliusi felvételen látható rendburgi kiképzőtábor megerősítette, hogy az eset megtörtént, ami miatt egy kiképzőt leváltottak és vizsgálatot rendeltek el.