Kitiltják a dohányosokat a görög kocsmákból

Vágólapra másolva!
Várhatóan 2010 lép hatályba Görögországban az a törvény, amely megtiltana a dohányzást a nyilvános épületek zárt helyiségeiben.
Vágólapra másolva!

Hamarosan Görögországban is tilos lesz a dohányzás a nyilvános épületek zárt helyiségeiben. Ilyen értelmű törvénytervezetet készül a parlament elé terjeszteni a görög egészségügyi miniszter - írta vasárnapi számában a To Vima című újság.

A várhatóan 2010-ben hatályba lépő dohányzási tilalom megszegőire 300 euró bírság vár majd. Azon vendéglátóipari létesítmények tulajdonosait pedig, amelyekben megszegik a törvényt, 3000 euró - 750 ezer forintra - büntetésre ítélhetik. Jelenleg a kórházakat és az athéni földalattit leszámítva a dohányosok az országban mindenütt zavartalanul pöfékelhetnek. Egy 2002-ben hozott törvény ugyan elvben védené a nemdohányzókat, ezt azonban a gyakorlatban sehol sem tartják be.

Az utóbbi években az Európai Unió számos országában drákói módon korlátozták, illetve betiltották a dohányzást nyilvános helyiségekben. Élen járt ezen a téren Írország, Olaszország, Németország és Franciaország.