Megrohamozták egy spanyol határállomását

Vágólapra másolva!
Illegális bevándorlók rohamoztak meg vasárnap a Melilla marokkói spanyol enklávé egyik határállomását. Többségüket sikerült a határőröknek visszaszorítani, néhányan azonban átjutottak a spanyol területre.
Vágólapra másolva!

Afrikai illegális bevándorlók rohamozták meg vasárnap Melilla marokkói spanyol beszögelés egyik határállomását, hogy így próbáljanak spanyol területre jutni.

A melillai prefektúra szerint többségüket sikerült a határőröknek visszaszorítani, néhányan azonban átjutottak a határt jelző kerítésen. A spanyol állami rádió tudósítása szerint mintegy 70-en próbáltak felmászni a kerítésre, miközben kővel dobálták a spanyol és marokkói rendfenntartó erőket.

Ez volt az első nagyobb szabású ilyen akció a bevándorlással próbálkozók részéről Melillában 2006 júliusa óta. Akkor egy ember halt meg, egy évvel korábban viszont a Melilla, valamint a másik spanyol enklávé, Ceuta elleni rohamot követő összecsapásban 14-en vesztették életüket, amikor a marokkói és a spanyol biztonsági erők tüzet nyitottak rájuk.