Obama 10 ponttal vezet McCain előtt

Vágólapra másolva!
Barack Obama amerikai demokrata párti elnökjelölt tíz ponttal vezet a republikánus jelölt John McCain előtt. Az állás 53-43 a Washington Post és az ABC News hírcsatorna hétfőn közzétett felmérése szerint.
Vágólapra másolva!

Barack Obama amerikai demokrata párti elnökjelölt tíz pontos előnyre tett szert republikánus ellenfelével, John McCainnel szemben - derül ki a Washington Post és ABC News hírcsatorna hétfőn közzétett felméréséből.

A múlt keddi televíziós vita után készült közvélemény-kutatás szerint Obama 53-43 arányban vezet. A megkérdezettek 64 százaléka vélekedik kedvezően a demokrata párti elnökjelöltről, 6 százalékkal többen, mint szeptember elején. A televíziós vita után a szavazók harmadának jobb lett a véleménye az illinoisi szenátorról, nyolc százalékuk fest róla kedvezőtlenebb képet a korábbiakhoz képest. McCain esetében ez az arány 12/26 százalék.

A Reuters, a C-SPAN és Zogby intézet közös közvélemény-kutatása csekélyebb előnyt mért Barack Obamánál. A felmérés szerint a demokrata párti jelölt négy ponttal, 48-44 arányban vezet a republikánus ellenféllel szemben.

A november 4-i elnökválasztások előtti utolsó tévévitát a New York állambeli Hempsteadben lévő Hofstra egyetemen tartják meg szerdán.