Vágólapra másolva!
Nicolas Sarkozy a főszereplője egy animációs filmnek, amelyet egy párizsi médiaügynökség készített. Az általuk vidám szatírának nevezett művel állítólag egy kis izgalmat akartak kavarni a készítők.
Vágólapra másolva!

Nicolas Sarkozy francia miniszterelnök óriási napszemüvegben, vastag szivarral, pecsétgyűrűkkel, menő autók és modellek társaságban látható abban a majdnem négyperces, háromdimenziós animációs filmben, amelyet egy tréfás kedvű párizsi médiaügynökség készített. A francia miniszterelnök a filmen rappel, a műfajhoz igazodva magát dicsérgetve szól küldetéséről, valamint arról, hogy ő a "le Boss, le Big Boss, le King of Bling Bing".

A mű alkotója a Mixus nevű párizsi médiaműhely, amely elsősorban tévés reklámokat, pr-akciókat készít, és rendezvényszervezéssel foglalkozik. Sylvain Delmé, a projekt vezetője a cég hét emberével négy hónapon át dolgozott a filmen. A Mixus egyik munkatársa, Fréderic Menetrier a német Spiegel online kiadásának elmondta: nem csupán a viccelődés volt a céljuk, hanem technikai rátermettségüket és profizmusukat akarták bizonyítani, továbbá egy kis izgalmat kavarni.

Úgy tűnik, ez sikerült is: már a megjelenés utáni első hétvégén százezren klikkeltek a filmre, ez a szám azóta tovább nőtt. A készítők szerint művük nem politikai állásfoglalás, sokkal inkább vidám szatíra, ugyanakkor számolnak vele, hogy Sarkozy panaszt tesz ellenük.

Itt nézheti meg a rappelő Nicolas Sarkozyt

Eddig ez nem következett be, nem úgy, mint a vudubaba esetében, mely szintén a nem túl népszerű miniszterelnököt ábrázolja. A vudubabát 12 darab tűvel és egy használati utasítással együtt húszezres példányszámban dobta piacra és árulja az interneten egy cég. Sarkozy a figurák betiltását kérte a párizsi bíróságtól, a francia igazságszolgáltatás azonban elutasította keresetét.