Késeléssel gyanúsított magyart fogtak Bécsben

Vágólapra másolva!
2008 szilveszterén két embert szúrt meg a gyanú szerint az a férfi, akit szerdán vettek őrizetbe Ausztriában. Eredetileg nemi erőszak gyanúja állították elő a rendőrök, de kiderült, hogy két 2008-as gyilkossági kísérlet miatt is körözik.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vettek egy kétszeres gyilkossági kísérlet miatt körözött magyar férfit Ausztriában - közölte pénteken az osztrák rendőrség. A 42 éves magyar állampolgár ellen európai elfogatóparancs volt érvényben. Azzal gyanúsítják, hogy 2008 szilveszterén késsel súlyosan megsebesített két férfit egy bécsi szórakozóhely előtt.

A férfit szerdán, a Bécs melletti Leoberdorfban fogták el. A járőrök eredetileg erőszakos nemi közösülés kísérlete és rablás gyanújával vezették elő. A férfi először hamis nevet adott meg, és azt állította, hogy nincs nála igazolvány, de megmotozták, megtalálták nála a jogosítványát, amely alapján azonosították. Őrizetbe vették az erőszakoskodás egy másik gyanúsítottját is, annak a leoberdorfi bárnak az üzletvezetőjét, ahol az eset történt.