Hazatér a repülőbalesetet egyedül túlélő kisfiú Hollandiába

Vágólapra másolva!
Szombaton hazatér Hollandiába az a kilencéves kisfiút, aki egyedüli túlélője a líbiai repülőbalesetnek. A kisfiú szülei és testvérei életüket vesztették a szerencsétlenségben. Egyelőre nincs arra utaló jel, hogy műszaki gondok lettek volna a szerdán lezuhant repülőgéppel, de még tart a vizsgálat.
Vágólapra másolva!

Szombaton szállítják haza Hollandiába a líbiai repülőbalesetet egyedül túlélő kilencéves holland kisfiút - közölte pénteken a holland külügyminisztérium. A kilencéves Rubent hazaszállító repülőgép szombaton délelőtt tíz órakor indul Tripoli repülőteréről, a gyereket nagybátyja, nagynénje és orvos kíséri haza. A család kérésére az érkezés helyszínét nem hozzák nyilvánosságra, és a sajtó sem lehet ott az eseményen, a család önmegtartóztatásra kérte a médiát.

Ruben szüleivel és 11 éves bátyjával Dél-Afrikában volt szafarin. Johannesburgból indultak el a líbiai Afriqiyah Airways járatán hazafelé. A gép szerdán reggel csapódott a földbe Tripoli nemzetközi repülőterén, leszállás közben. Az Airbus A330-as típus gép fedélzetén 104 ember volt, és egyedült a holland fiú élte túl a zuhanást. A fiú stabil állapotban van, összezúzódott lábát kellett megműteni.

Közben a baleset okait vizsgáló bizottság vezetője azt közölte: a gép pilótái nem jeleztek semmilyen műszaki problémát. Az irányítótorony és a pilóták között egészen az utolsó pillanatig minden teljesen normális volt. A nyomozók egyelőre nem zártak ki egy lehetőséget sem, a vizsgálatban líbiai és dél-afrikai tisztségviselők mellett francia szakértők, az Airbus munkatársai és amerikai nyomozók is részt vesznek. Hollandia két megfigyelőt küldött.