Kínával kötött szerződés miatt rugdosták egymást a tajvani képviselők

Vágólapra másolva!
Két embert kórházba kellett szállítani miután verekedés tört ki csütörtökön a tajvani parlamentben. A vita annyira elfajult, hogy a képviselők tárgyakat dobáltak, illetve megrugdosták egymást. A konfliktust egy Kínával között gazdasági megállapodás okozta.
Vágólapra másolva!

Verekedés tört ki a tajvani törvényhozásban csütörtökön a kormánypárt és az ellenzék képviselők között, amikor a Peking és Tajpej között kötött gazdasági megállapodás ratifikációja került szóba. A vita annyira elfajult, hogy a képviselők különböző tárgyakat vágtak egymáshoz, vízzel locsolták, illetve rugdosták egymást. A verekedés után két embert kórházba kellett szállítani.

A gazdasági keretmegállapodást június 29-én írták alá. A tajvani törvényhozás egyhetes rendkívüli ülésszakon tervezi megvitatni és érvényesíteni. Az ellenzéki Demokratikus Haladó Párt (DPP) szerint a megállapodás túlzott befolyást engedne a kínai vállalatoknak és üzletembereknek. A kormánypárti Kuomintang szerint a kritikák megalapozatlanok, az export- és beruházási lehetőségek bővülését elősegítő megállapodás Tajvan fellendülését szolgálja.