A külügyminiszteri posztról is lemondott a bolgár biztosjelölt

Vágólapra másolva!
Lemondott posztjáról Rumjana Zseleva bolgár külügyminiszter kedden este, amelyet a kormánypárt elfogadott. Zseleva botrányai miatt korábban visszalépett Európai Uniós biztosi jelöltségétől.
Vágólapra másolva!

Elfogadta Rumjana Zseleva bolgár külügyminiszter lemondását a kormánypárt - közölte szerdán Szófiában a miniszterelnök-helyettes. Cvetan Cvetanov, aki egyben a Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) elnökhelyettese, közölte, hogy a döntést előző nap késő este hozták meg. A lépés összhangban van Zseleva keddi óhajával, mely szerint visszalépett az EU-biztosi jelöltségtől.

Korábban több újságcikk jelent meg, amelyekben arról írtak, hogy a biztosjelölt férjének maffiakapcsolatai vannak. Majd múlt keddi brüsszeli meghallgatása kezdetén az EP illetékes szakbizottsága előtt került össztűzbe: egy bolgár képviselő dokumentumokatmutatott be, amelyek állítólag azt bizonyítják: Zseleva elfelejtette feltüntetni a vagyonnyilatkozatában, hogy részesedése és vezetői pozíciója van egy cégben, ez pedig összeférhetetlen a biztosi poszttal.