Dühös ügyfél robbantott egy ausztráliai biztosítónál

Vágólapra másolva!
Benzineskannákkal és tűzijátékokkal megpakolt bevásárlókocsit robbantott fel egy férfi az ausztráliai Darwin városában, egy biztosítótársaság irodájánál. Tizenöten megsérültek. A rendőrség szerint a támadó egy elégedetlen ügyfél volt.
Vágólapra másolva!

15 sérültje van annak a detonációnak, amely szerdán következett be az ausztráliai Darwin városában. A beszámolók szerint az egyik biztosítótársaság irodáját érte támadás. Egy elégedetlen ügyfél egy bevásárlókocsit megpakolt teli benzineskannákkal és tűzijátékokkal, majd betolta az épületbe, felgyújtotta és kiszaladt. A tűzijátékok és a lángok megsebesítették az embereket, többen füstmérgezést kaptak. Két sérült állapota súlyos.

A tűzoltók azt mondták: miután sikerült megfékezni a lángokat és eloszlatni a füstöt, akkor fedezték fel a bevásárlókocsit az irodában. A benne levő kannák benzinszagúak voltak. Az elkövető a támadás után feladta magát a rendőrségen. A férfit előzetes letartóztatásba helyezték.

Tettének hátteréről egyelőre nem sokat tudni. A rendőrség csak annyit közölt, hogy nem szélsőséges támadásról van szó, egy elégedetlen ügyfél akart így revansot venni a biztosítótársaságon. A cég épülete közelében egy bevásárlóközpont is van. Az onnan kijövők azt mesélték az eset után, hogy a biztosító irodájából robbanásokat hallottak, fegyverropogásszerű zajt, majd pánikba esett emberek rohantak ki a füstölgő épületből. A rendőrség szerint szerencse, hogy senki sem vesztette életét az incidensben.