A brit szélsőjobb bezárná az Egyesült Királyság kapuit

Vágólapra másolva!
Elküldené az illegális bevándorlókat, kiléptetné Nagy-Britanniát az Európai Unióból, hazahívná az Afganisztánban szolgáló brit katonákatat és halállal büntetné a drogterjesztőket - egyebek mellett ez áll a brit szélsőjobboldali párt választási programjában.
Vágólapra másolva!

Pénteken bemutatta választási programját a szélsőjobboldali Brit Nemzeti Párt (BNP). A BNP a tavalyi európai parlamenti választásokon két helyet is szerzett a strasbourgi székhelyű testületben, most pedig a brit törvényhozásba készül. A párt szalonképtelen a szigetországban, az EP-s eredményük sokként érte a többi pártot. A BNP választási programja a gazdasági talpraállásra és a bevándorlási politika átalakítására összpontosít.

A 94 oldalas dokumentum ismertetésekor Nick Griffin pártelnök azt mondta: "Nagy-Britannia megtelt. Ez a legzsúfoltabb ország Európában. Eljött az idő, hogy bezárjuk a kapukat, hogy elküldjük az illegális bevándorlókat, a nem valódi menedékkérőket, a külföldi bűnözőket" - mondta a szélsőjobboldali politikus.

Hozzátette: a "brit állampolgárság nem valami csecsebecse, amit olyanok kaphatnak meg, akik idepottyantak valahonnan, és annak reményében adják meg nekik, hogy hátha a Munkáspártra szavaznak." Griffin szerint a brit állampolgárságot ki kell érdemelni, mint egy elismerést vagy privilégiumot.

A BNP halállal büntetné a drogterjesztőket, a gyerekgyilkosokat, sorozatgyilkosokat és terroristákat. Emellett büntetőtábort hozna létre egy távoli szigeten. Griffin kiléptetné Nagy-Britanniát az Európai Unióból és hazahívná az Afganisztánban szolgáló brit katonákat. Szerinte az afgán misszió "egyetlen brit katona csontját, egyetlen brit anya könnyét sem éri meg."

Nagy-Britanniában május 6-án tartják a parlamenti választásokat.